Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης είναι με το ΔΝΤ και την διαπλοκή

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης είναι με το ΔΝΤ και την διαπλοκή
sooc

Δριμεία επίθεση στον πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη εξαπολύει η κυβέρνηση με αφορμή την συνέντευξη στην Real News, υπογραμμίζοντας ότι «σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ, και να συμπαραταχθεί με την διαπλοκή».

Η κυβέρνηση καταγράφει τέσσερα σημεία από όσα έχει πει ο πρόεδρος της ΝΔ που επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του.

«Την ώρα που η κυβέρνηση εργάζεται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την απαλλαγή της χώρας από την κηδεμονία των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ, αλλά και να συμπαραταχθεί με την διαπλοκή. Ο καθείς και τα όπλα του», υπογραμμίζει.

Συγκεκριμένα το Μαξίμου υπογραμμίζει ότι ο Κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του

1) Υιοθετεί πλήρως τις θέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

2) Προτείνει μειώσεις συντάξεων και απολύσεις - τις οποίες κρύβει υπό τον εύφημο τίτλο «συμφωνία αλήθειας»

3) Εκφράζει την αγωνία του για την πορεία της χώρας - χωρίς λέξη για τα 63 δις μέτρα που επέβαλλαν οι κυβερνήσεις του κόμματός του, υπογράφοντας λευκά χαρτιά στους δανειστές και καταστρέφοντας το 25% του ΑΕΠ.

4) Ζητάει άμεσα εκλογές - για να μείνει ακέραιη η διαπλοκή στον τόπο.

Η κυβέρνηση τονίζει ακόμη ότι:

-Για τον Κ. Μητσοτάκη είναι «κουτσομπολιά» η αποκάλυψη ότι στελέχη του ΔΝΤ σχεδίαζαν την πρόκληση πιστωτικού γεγονότος στη χώρα».

-Στηρίζει τον Στ. Παπασταύρου «φτάνοντας στο σημείο να αποκαλεί “θεσμική εκτροπή” τις κατηγορίες εναντίον του».

-Χρησιμοποιεί και πάλι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του ΔΟΛ!

Συγκεκριμένα ο Κ. Μητσοτάκης λέει ότι «σε λίγο δεν θα τολμούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» και η κυβέρνηση σχολιάζει: «αρχικά προβληματιστήκαμε για το ύφος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια, όμως, θυμηθήκαμε ότι είναι κλεμμένη –και αυτή- από πρωτοσέλιδο γνωστής εφημερίδας γνωστού συγκροτήματος. Η ευθυγράμμιση του κ. Μητσοτάκη με συγκεκριμένα κέντρα διαπλοκής, είναι εμφανής ακόμα και σε λεκτικό επίπεδο».

-Ο κ. Μητσοτάκης, συνεχίζει η κυβέρνηση, «προσποιείται ότι έχει ξεχάσει ότι το κόμμα του είχε ψηφίσει την συμφωνία του Ιουλίου,- αφού, προηγουμένως, η ΝΔ είχε αποδεχτεί, ως κυβέρνηση, 20 δις περισσότερα μέτρα, αναφέρεται γενικά και αόριστα σε “ισοδύναμα μέτρα” δίχως να κατονομάζει κανένα».

Δημοφιλή