ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/04/2016 12:37 EEST | Updated 18/04/2016 12:38 EEST

Γιατί Αντιτρομοκρατική και πάνοπλοι Εκαμίτες μπήκαν στον Κορυδαλλό – Τι βρέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

eurokinissi

Έφοδος πάνοπλων ανδρών της ΕΚΑΜ, της Αντιτρομοκρατικής, της Ασφάλειας Αττικής και σωφρονιστικών υπαλλήλων πραγματοποιήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η έρευνα έγινε σε όλα τα κελιά και τους κοινόχρηστους χώρους στις πτέρυγες Α, Δ και ΣΤ, όπου κρατούνται κατηγορούμενοι για υποθέσεις τρομοκρατίας, έγκλειστοι αντιεξουσιαστές για ένοπλες ληστείες και αρχηγικά μέλη ομάδων του ποινικού κόσμου.  

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από την Πόλα Ρούπα στις 21 Φεβρουαρίου 2016, εντάθηκαν οι έρευνες των αρμόδιων διωκτικών Αρχών με μεγαλύτερη ενίσχυση του πληροφοριακού δικτύου και των «κοριών» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών προέκυψαν πληροφορίες και «ακούσματα» που ερμηνεύτηκαν από τους επικεφαλής αξιωματικούς ως ενδεχόμενη απόπειρα απόδρασης, στάσης ή εξέγερσης στις φυλακές. Το Σαββατοκύριακο εξελίχθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, για την εκτίμηση των πληροφοριών και τελικά δόθηκε η έγκριση για την αστυνομική επιχείρηση.

Από τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής έως και τις 07:30 το πρωί της Δευτέρας περίπου 100 αστυνομικοί διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών προέβησαν σε έρευνες όλων των κελιών και κοινόχρηστων χώρων στις τρεις πτέρυγες. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στα κελιά τουλάχιστον οκτώ κατηγορουμένων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, στην Α πτέρυγα, όπως και ενός κατηγορουμένου μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, στην ίδια πτέρυγα.

Στην Δ πτέρυγα οι έρευνες αφορούσαν κυρίως τα κελιά μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου που κατηγορούνται για τη δίδυμη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, όπως και σε κελιά αλλοδαπών ποινικών κρατουμένων. Στη ΣΤ πτέρυγα οι έρευνες είχαν στόχο τα κελιά των τριών αρχηγικών μελών του ποινικού χώρου.

Αστυνομικές πηγές επισήμαιναν ότι ο Νίκος Μαζιώτης, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα και τα αδέρφια Χρήστος και Γεράσιμος Τσάκαλος μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, έχουν μεταφερθεί στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού, όπου δεν έγιναν παρόμοιοι έλεγχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντοπίστηκαν περισσότερα από 20 αυτοσχέδια μαχαίρια, πολλά κινητά τηλέφωνα και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης έγινε η μεταγωγή 12 κρατουμένων, ποινικών και αντιεξουσιαστών, αρχικά στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής και στη συνέχεια σε διάφορα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.

Ανάμεσά τους ήταν τουλάχιστον δύο αντιεξουσιαστές, και συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Ασπιώτης που θα μεταφερθεί στις φυλακές Ναυπλίου και ο Αντώνης Σταμπούλος.

 

«Βίαιη συμπεριφορά»

 

Κρατούμενοι καταγγέλλουν τους αστυνομικούς για βίαιη και εξευτελιστική συμπεριφορά ακόμη και ξυλοδαρμούς ενώ οι πόρτες των κελιών στις φυλακές Κορυδαλλού παρέμειναν κλειστές έως το μεσημέρι της Δευτέρας, χωρίς προαυλισμό. Σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι κρατούμενοι δέθηκαν πισθάγκωνα κατά τη διάρκεια της έρευνας, ενώ όσοι αρνήθηκαν εξαναγκάστηκαν με τη βία με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τους.

Στην ανάρτηση αναφέρεται ότι :

«Χτες το βράδυ, μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, εισέβαλαν πολυπληθείς ομάδες τις ΕΚΑΜ στην Α και στη Δ πτέρυγα των

φυλακών Κορυδαλλού. Πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες σε όλα τα κελιά και κοινόχρηστους χώρους,  μέχρι τις 6 το πρωί, με την εξευτελιστική τακτική να δένονται πισθάγκωνα οι κρατούμενοι κατά τη διάρκεια της έρευνας. Κάποιοι σύντροφοι που αρνήθηκαν να δεθούν, εξαναγκάστηκαν με τη βία, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τους.

Μετά το πέρας της έρευνας, τα ΕΚΑΜ απήγαγαν - μετήγαγαν εκτάκτως και βιαίως, τους συντρόφους Παναγιώτη Ασπιώτη ο οποίος και τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, και Αντώνη Σταμπούλο, όπως και αρκετούς άλλους κρατουμένους, με άγνωστο προς το παρόν προορισμό.

Μέχρι αυτή την ώρα οι κρατούμενοι είναι κλειδωμένοι στα κελιά τους, στερούμενοι τον προαυλισμό, καθώς η υπηρεσία και το υπουργείο δικαιοσύνης φοβούνται αντιδράσεις από την πλευρά των κρατουμένων. Φυσικά δεν μπορούν να αποφύγουν τις αντιδράσεις, μόνο να τις μεταθέσουν σε βάρος τους».

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post