ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/04/2016 06:51 EEST | Updated 18/04/2016 11:00 EEST

Συνεχίζεται η μεταφορά προσφύγων από τον Πειραιά στον Σκαραμαγκά. Περί τα 400 άτομα μεταφέρθηκαν την Δευτέρα

Michalis Karagiannis / Reuters
A migrant stands next to a fence with clothes left to dry, outside the main building of the disused Hellenikon Airport where stranded refugees and migrants, most of them Afghans, are temporarily accommodated in Athens, Greece, April 17, 2016. REUTERS/Michalis Karagiannis

Συνολικά τέσσερα λεωφορεία με μετανάστες και πρόσφυγες αναχώρησαν σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά, με προορισμό το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

Πριν επιβιβαστούν στα λεωφορεία, τα περισσότερα άτομα είχαν στα χέρια τους, πέρα από τα λιγοστά υπάρχοντά τους, τα χαρτιά που τους είχε σφραγίσει το Λιμενικό Σώμα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο λιμάνι του Πειραιά. Προτεραιότητα δόθηκε σε οικογένειες με μικρά παιδιά και βρέφη, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικά προβλήματα.

Κατά τη διαδικασία επιβίβασης στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ υπήρξε άριστη συνεργασία των εθελοντικών οργανώσεων με τα στελέχη του Λιμενικού και εκτιμάται ότι σήμερα αναχώρησαν περίπου 400 άτομα.

Η διαδικασία της μεταφοράς στον Σκαραμαγκά αλλά και σε άλλες δομές φιλοξενίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, είπε ότι το κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, είναι χωρητικότητας περίπου 2.500 ατόμων περίπου και ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η μεταφορά και άλλων ατόμων από το λιμάνι του Πειραιά στη συγκεκριμένη δομή.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι στις δομές φιλοξενίας που είναι πιο οργανωμένοι ελεγχόμενοι χώροι αναμένεται να συνδράμουν και οι εθελοντικές οργανώσεις, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή και στο κέντρο του Σχιστού.

Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στον σχεδιασμό είναι για τις επόμενες ημέρες και άμεση αποσυμφόρηση του Ελληνικού, ενώ ανέφερε ότι όσα άτομα δεν θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν στον Σκαραμαγκά θα μεταφερθούν σε νέες δομές φιλοξενίας που ετοιμάζονται και δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost