ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/04/2016 17:13 EEST | Updated 18/04/2016 18:29 EEST

Πέθανε ο «γηραιότερος σκύλος στον κόσμο» ηλικίας 30 ετών. Την έλεγαν Μάγκι και ήταν από την Αυστραλία

Η Maggie ίσως ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία σκύλος αλλά όπως δηλώνει ο κηδεμόνας της Brian MacLaren, ένας κτηνοτρόφος στο Γούλσθορμπ της Βικτώρια της Αυστραλίας, ξεψύχησε πριν από λίγες μέρες.

«Ήταν 30 ετών και κρατιόταν αρκετά καλά μέχρι την περασμένη εβδομάδα. Περπατούσε από το γαλακτοκομείο μέχρι το γραφείο, γάβγιζε στις γάτες και έκανε όλα αυτά που κάνουν», ανέφερε στην Weekly Times και συμπλήρωσε πως η Μάγκι είχε αρχίσει να «πέφτει» τα τελευταία δύο χρόνια.

Στην ηλικία των 30 ετών, που σε ανθρώπινα χρόνια είναι περίπου 200, ήταν πιθανότατα ο πιο ηλικιωμένος σκύλος. Επίσημα πάντως ο τίτλος ανήκει στο Bluey, έναν αυστραλιανό τσοπανόσκυλο από το Ρότσεστερ της Βικτώρια που έφθασε τα 29 χρόνια και πέντε μήνες ζωής. Σύμφωνα με τo βιβλίο Γκίνες ο κηδεμόνας του τον είχε αγοράσει το 1910 και ενώ ο Bluey ήταν κουταβάκι. Εργάστηκε στη φάρμα και τον Νοέμβριο του 1939 του έγινε ευθανασία.

Πάντςω οι κτηνίατροι δεν αποκλείουν η Maggie να έφτασε πράγματι τα 30 έτη ζωής, ενώ όπως θα δείτε η περίπτωσης της έχει απασχολήσει αρκετά τα ΜΜΕ.

Σημειώνεται πως τα σκυλιά συνήθως ζουν από 8 έως 15 χρόνια. Ένα από τα πιο ηλικιωμένα εν ζωή σκυλιά, το ηλικιακό ρεκόρ των οποίων αναγνωρίστηκε από το Guinness Book of Records ήταν η Chane από τη Νέα Υόρκη που γιόρτασε τα 21α γενέθλιά της το 2009.

Πηγή: Ιndependent

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost