ΔΙΕΘΝΕΣ
18/04/2016 07:59 EEST | Updated 18/04/2016 07:59 EEST

Στις 13-17 Ιουνίου η διαδικασία προσδιορισμού της ποινής του Όσκαρ Πιστόριους

ASSOCIATED PRESS
Oscar Pistorius sits in the dock in a courtroom at the High Court in Pretoria, South Africa, Tuesday Dec. 8, 2015. Pistorius wants to take his case to the Constitutional Court, challenging an appeals court that convicted him of murdering girlfriend Reeva Steenkamp, the Olympian's lawyer said. (AP Photo/Siphiwe Sibeko, Pool)

Για τις 13-17 Ιουνίου αποφάσισε να μεταθέσει τη διαδικασία προσδιορισμού της ποινής που θα επιβληθεί στον Όσκαρ Πιστόριους για τον φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ η νοτιοαφρικανική Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πιστόριους κρίθηκε τον Δεκέμβριο ένοχος για φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ και βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

«Η υπόθεση μετατίθεται στις 13 Ιουνίου. Οι συνεδριάσεις θα διεξαχθούν μέχρι τις 17 Ιουνίου», ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου της Πρετόρια, κατά το πέρας της σημερινής σύντομης συνεδρίασης που έγινε παρουσία του Οσκαρ Πιστόριους.

Σύμφωνα με το δίκαιο της Νότιας Αφρικής, η δικαιοσύνη ανακοινώνει πρώτα την ετυμηγορία της και στη συνέχεια προσδιορίζει την ποινή που επιβάλλεται στον καταδικασθέντα.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost