ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/04/2016 10:02 EEST | Updated 18/04/2016 10:05 EEST

Γεροβασίλη: Αναμένουμε συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων πριν από το Eurogroup και μετά το χρέος

Nikos Libertas / SOOC

Η κυβέρνηση είναι σταθερή στη θέση της και είναι έτοιμη να υλοποιήσει όσα προβλέπονται στη συμφωνία του Ιουλίου του 2015, τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη για τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη δείχνουν ότι από τον Ιούλιο του 2015 η ελληνική οικονομία έχει πάει καλύτερα από τις προβλέψεις, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αναμένει την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, πριν από το Eurogroup.

«Αναμένουμε την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων πριν το Eurogroup, στη βάση των δεδομένων και των προτάσεων της ελληνικής πλευράς. Τις επόμενες ημέρες κατατίθενται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής οι δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις που φέρουν τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής για το ασφαλιστικό και τη φορολογία εισοδήματος. Σε ό,τι αφορά τις γνωστές διαφωνίες μεταξύ των θεσμών αναφορικά με τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα το 2018, αλλά και για το βάθος της αναγκαίας αναδιάρθρωσης του χρέους, επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι η συμφωνία του Ιουλίου του 2015 είναι σαφής: πρώτα η πρώτη αξιολόγηση και αμέσως μετά η συζήτηση και συμφωνία για το χρέος», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post