ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18/04/2016 10:10 EEST | Updated 18/04/2016 13:55 EEST

Τσίπρας: Ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% θα επιτευχθεί αν υπάρξει αναπτυξιακή ώθηση

Eurokinissi

Για επενδύσεις και ανάπτυξη μίλησαν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί ο κ. Γίρκι Κατάινεν αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχε νωρίτερα με τους εκπροσώπους και τα προεδρεία των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών αναφορικά με τους αναπτυξιακούς στόχους και την προώθηση των επενδύσεων.

Διαβάστε επίσης:

«Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε» είπε ο Κατάινεν στη Βουλή. Το σχέδιό του για την ανάπτυξη

«Η πιο κρίσιμη συζήτηση είναι ακριβώς αυτή. Η συζήτηση για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη», σχολίασε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι «μετά από χρόνια που η συζήτηση είχε επικεντρωθεί στα μέτρα και τη λιτότητα, τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την απασχόληση».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στον κ. Κατάινεν ότι, βάσει της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού, ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα έχει τεθεί στο 3,5% του ΑΕΠ για το 2018, και όπως τόνισε, ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί αν υπάρξει αναπτυξιακή ώθηση.

Ο πρωθυπουργός είχε μπροστά του σειρά φακέλων με στοιχεία τα οποία αναμένεται να παρουσιάσει στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Ο πρωθυπουργός έπειτα από τη συνάντηση ανάρτησε μήνυμά του στο Twitter: «Μετά από μακρά λιτότητα τώρα είναι η ώρα των επενδύσεων, της απασχόλησης και της ανάπτυξης»

Ο κ. Κατάινεν ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε συζήτηση και με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να βρεθούν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για την στήριξη του. Είπε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε διάλογο με τις ελληνικές τράπεζες με στόχο να πειστούν να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ).

Τέλος χαρακτήρισε μονόδρομο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης σημειώνοντας: «Η Ελλάδα αξίζει τη σταθερότητα».