ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/04/2016 11:45 EEST | Updated 19/04/2016 11:51 EEST

Νεκρός Αφγανός σε συμπλοκή για ναρκωτικά στο Πεδίον του Άρεως

Eurokinissi

Ένοπλη συμπλοκή ανάμεσα σε δύο μετανάστες σημειώθηκε στο Πεδίον του Άρεως με θύμα έναν Αφγανό.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια αγοραπωλησίας ναρκωτικών ανάμεσά τους ο 40χρονος Ιρανός έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε θανάσιμα στην καρδιά έναν 40χρονο Αφγανό ακριβώς δίπλα από το άγαλμα στο Πεδίον του Άρεως. Το θύμα διέμενε μαζί με την οικογένειά του στη δομή φιλοξενίας του Ελληνικού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το περιστατικό έγινε το βράδυ της Κυριακής όταν οι δύο άνδρες συνομιλούσαν μπροστά στο άγαλμα. Ξαφνικά άρχισαν να φωνάζουν και ξαφνικά ένας από αυτούς έβγαλε ένα μαχαίρι και το κάρφωσε στην καρδιά του θύματος. Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ενώ το θύμα εξέπνευσε μεταφερόμενος σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, που ανέλαβαν την υπόθεση, κίνητρο του εγκλήματος ήταν οι διαφορές που ανέκυψαν κατά τη διάρκεια αγοραπωλησίας ναρκωτικών. Ύποπτος για το έγκλημα είναι ένας 40χρονος από το Ιράν, ο οποίος αναζητείται. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως και ο δράστης κατοικούσε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στη δομή φιλοξενίας του Ελληνικού, όπου φαίνεται να γνωρίστηκε με το θύμα, που βρισκόταν εκεί με την οικογένειά του.