Γεννηματά: «Έφυγε ένας αγαπημένος μας σύντροφος»

Γεννηματά: «Έφυγε ένας αγαπημένος μας σύντροφος»
Sooc

Ο πρώην Υπουργός των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γεράσιμος Αρσένης απεβίωσε σήμερα, Τρίτη, σε ηλικία 84 ετών, έχοντας διατελέσει Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Άμυνας και Παιδείας και στενότατος συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Με μεγάλη μου θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη» αναφέρει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμά του, στο οποίο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Γεράσιμου Αρσένη.

«Ο Γεράσιμος Αρσένης υπήρξε ένας σπουδαίος πολιτικός και διανοούμενος, που επί σειρά ετών σημάδεψε με τις ιδέες και το έργο του το σοσιαλιστικό κίνημα, την πολιτική ζωή και την διακυβέρνηση της χώρας μας. Ένας διακεκριμένος επιστήμονας με πλούσια σταδιοδρομία σε Διεθνείς Οργανισμούς. Μα πάνω απ' όλα ένας εξαίρετος άνθρωπος με ειλικρινή αγάπη και έγνοια για τον τόπο.. Αφήνει πίσω του μια πολύτιμη παρακαταθήκη αγώνων, προσφοράς αλλά και θεωρητικής σκέψης, που θα μας συντροφεύουν στις καλές και στις δύσκολες στιγμές» αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

«Η απώλεια του Γεράσιμου Αρσένη μας θλίβει βαθύτατα. Έφυγε ένας αγαπημένος μας σύντροφος. Πορεύτηκε για χρόνια με το ΠΑΣΟΚ και την παράταξη, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της. Υπηρέτησε το σοσιαλιστικό κίνημα διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Βαθιά δημοκράτης, μαχητικός, εξέχων ακαδημαϊκός και επιστήμονας διεθνούς βεληνεκούς. Υπηρέτησε με πάθος και ανιδιοτέλεια τον ελληνικό λαό. Ανυποχώρητος πάντα, υπερασπίστηκε αξίες και οράματα. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο, τη Λούκα και την οικογένεια του», ανέφερε η δήλωση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απέστειλε στη Λούκα Κατσέλη και την οικογένειά της συλλυπητήριο τηλεγράφημα, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια και τη θλίψη του για την απώλεια του Γεράσιμου Αρσένη.

«Ο Γεράσιμος Αρσένης πάλεψε για πολιτικά και συλλογικά οράματα, αλλά και για τις ανυπέρβλητες αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Περνά στην ιστορία ως μια από τις σημαντικές προσωπικότητες της μεταπολίτευσης. Κορυφαίος οικονομολόγος εργάστηκε στα οικονομικά τμήματα του ΟΟΣΑ και του ΟΗΕ ενώ διετέλεσε Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει στην οικογένειά του τη θλίψη της για την απώλειά του», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Δημοφιλή