ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/04/2016 10:49 EEST

Κουτσούμπας: Θα έπρεπε να συζητάμε την απεμπλοκή από τον φαύλο κύκλο αποφάσεων της Ευρώπης όπως η συμφωνία με την Τουρκία

eurokinissi

Στο «κουβάρι» των λαθεμένων πολιτικών επιλογών και αποφάσεων, όλων των κυβερνήσεων, «που το τυλίγει ακόμα παραπέρα και η τελευταία συγκυβέρνηση του κ. Τσίπρα» απέδωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τις αιτίες του προβλήματος «της ασφάλειας ή της ανασφάλειας που νοιώθουν οι πολίτες».

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας -κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ασφάλεια των πολιτών- αυτό που έπρεπε να συζητάμε σήμερα είναι το πώς και εάν υπάρχει περίπτωση, να απεμπλακούμε από αυτό τον φαύλο κύκλο των συνεχών και πρόσφατων αποφάσεων, όπως της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας, με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης. Μάλιστα ανέφερε ότι ο ίδιος επιθυμεί να γίνει μια τέτοια συζήτηση, ακόμη και σε επίπεδο ανταλλαγής απόψεων, και υπογράμμισε πως η απόφαση αυτή ουσιαστικά συνεχίζει την αδιέξοδη πολιτική των μέχρι σήμερα πολεμικών επεμβάσεων στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή... Εγκλωβίζει δε, πρόσφυγες- μετανάστες στην χώρα μας, τη στιγμή που κανένας τους δεν θέλει να μείνει στη χώρα, αλλά θέλει να πάει σε άλλο τόπο προορισμού.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε επίσης ότι «οι αποφάσεις αυτές, δημιουργούν προβλήματα στον ελληνικό λαό και τη νεολαία της πατρίδας μας, όχι γενικά προβλήματα δημόσιας ασφάλειας, αλλά σημαντικά προβλήματα ανασφάλειας, μαζί με συσσωρευμένη οργή, εξαιτίας της ανεργίας, της συνεχούς φτωχοποίησης, λόγω των αντιλαϊκών μέτρων των μνημονίων, που παρεούλα όλοι σας ψηφίσατε και συνεχίζετε και υλοποιείτε, άσχετα από τις φωνές και τις δημαγωγικές κορώνες κοροϊδίας του ελληνικού λαού».

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ, υπογράμμισε πως υπάρχει πλέον σημαντική πείρα διεθνώς, που καταδεικνύει πχ, ότι τόσο τα χτυπήματα στους δίδυμους πύργους παλιότερα, όσο και στο Παρίσι, χρησιμοποιήθηκαν αμέσως για την επιτάχυνση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και συγκρούσεων. Επίσης, προσέθεσε πως στο όνομα, μάλιστα, της καταπολέμησης της «ριζοσπαστικοποίησης», όπως την εννοεί η ΕΕ, σκόπιμα ενοχοποιείται η πάλη της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στους εκμεταλλευτές τους.

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις, στοχοποιούνται κυρίως εργατογειτονιές στο Βέλγιο, στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, για να φορέσουν πρόσθετες αλυσίδες σε λαϊκές οικογένειες, ταυτίζοντας τη φτώχεια που γεννάει ο καπιταλισμός, ως δήθεν αιτία γέννησης της αποκρουστικής δράσης τέτοιων μηχανισμών. Μόνο και μόνο για να αποκρύψουν ότι είναι δημιουργήματα αστικών, κρατικών μηχανισμών και μυστικών υπηρεσιών, που παίζουν τον εντεταλμένο ρόλο τους στον πόλεμο συμφερόντων και ανταγωνισμών», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Καταλήγοντας, στην ομιλία του, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε πως οι λαοί πρέπει να αντιπαραθέσουν την οργάνωση της αυτοτελούς εργατικής/λαϊκής πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην δήθεν «ειρήνη» που επιβάλλεται από τους πολεμοκάπηλους με «το πιστόλι στον κρόταφο», μέχρι την οριστική εξάλειψη των αιτιών που τα γεννούν. «Αυτή η πάλη είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για να λυθεί το καθοριστικό ζήτημα της εξουσίας για το λαό. Για να βγουν ο λαός μας και οι άλλοι λαοί νικητές από τον πόλεμο με το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, τον καπιταλισμό, που γεννάει κρίσεις, ανταγωνισμούς, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά, δολοφονικές βομβιστικές ενέργειες, αθώα θύματα, άνδρες γυναίκες και παιδιά» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post