ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/04/2016 06:16 EEST | Updated 20/04/2016 06:16 EEST

Λέσβος: Εκκένωση παραλίας που είχε καταληφθεί πριν μήνες από ακτιβιστές και αντιεξουσιαστές

Sooc

Μέρος της παραλίας κάτω από το δασύλλιο Τσαμάκια στη Λέσβο, που είχε καταληφθεί εδώ και μήνες από ομάδες ακτιβιστών, κυρίως του αντιεξουσιαστικού χώρου (No border kitchen), εκκενώθηκε στο πλαίσιο επιχείρησης της αστυνομίας και του Λιμενικού στις 9 το πρωί.

Στην παραλία μαγείρευαν και προσέφεραν φαγητό σε πρόσφυγες και μετανάστες που έμεναν στη γύρω περιοχή ή θα έφευγαν με τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά. Σταδιακά, ο χώρος μετατράπηκε σε έναν άτυπο καταυλισμό και ιδιαίτερα μετά την 20η Μαρτίου και την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, ο καταυλισμός μετατράπηκε σε χώρο παραμονής παράνομων μεταναστών από τη βόρεια Αφρική, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, που παρέμεναν εκεί για να διαφύγουν την καταγραφή τους και πιθανά την επαναπροώθηση τους στην Τουρκία.

Οι αστυνομικοί ήδη μετέφεραν στο hotspot της Μόριας 346 μετανάστες στο σύνολο τους από τη βόρεια Αφρική, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. Όλοι τους θεωρείται ότι μπήκαν στην Ελλάδα μετά τις 20 Μαρτίου δηλαδή θα εφαρμοστούν τα όσα η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας ορίζει.

Μέσα στον καταυλισμό βρέθηκαν και ήδη προσήχθησαν στην Αστυνομία 19 ακτιβιστές από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Sponsored Post