Βουλή: Τροπολογία για την παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού σε Δήμους

Βουλή: Τροπολογία για την παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού σε Δήμους
sooc

Τροπολογία οποία προβλέπει την παράταση για ένα χρόνο, της ΚΥΑ, που αφορά στην παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε ΟΤΑ Α’ βαθμού υπερψηφίστηκε στη Βουλή με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, Γιώργο Πατούλη να εκφράζει την ικανοποίησή του.

«Ο αγώνας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΚΕΔΕ έφερε θετικό αποτέλεσμα σε ένα θέμα το οποίο αφορά, τόσο στη λειτουργία των αιγιαλών, όσο και στα οικονομικά των δήμων», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Η τροπολογία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς. Με αυτή παρατείνεται για ένα έτος από τη λήξη της, η ισχύς της αριθ. ΔΔΠ0005159/586Β ΕΞ 2015/7.4.2015 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, περί παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε ΟΤΑ Α’ βαθμού.

Η διάταξη κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να διασφαλιστούν τα προσδοκώμενα έσοδα του Δημοσίου και των Δήμων, ενόψει της επικείμενης έναρξης της θερινής περιόδου και των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται για την παραχώρηση του δικαιώματος σε τρίτους.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα