Μαγειρίτσα και αρνάκι σε πακέτο: 5 ταβέρνες για να παραγγείλετε πασχαλινό παραδοσιακό φαγητό

Μαγειρίτσα και αρνάκι σε πακέτο: 5 ταβέρνες για να παραγγείλετε πασχαλινό παραδοσιακό φαγητό

Το Πάσχα είναι μία από τις πιο αγαπημένες γιορτές των Ελλήνων. Πέρα από το θρησκευτικό κομμάτι, που οι περισσότεροι τιμούν, ακολουθώντας τη νηστεία της Σαρακοστής, ο εορτασμός του Πάσχα κορυφώνεται τη Μ. Παρασκευή, το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Έπειτα από τη νηστεία των 40 ημερών ή τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας, όλοι ανυπομονούν να γεμίσουν τα πιάτα τους με μαγειρίτσα, κόκκινα αβγά, αρνί ή κατσίκι σούβλας και κοκορέτσι. Αν και πολλοί είναι εκείνοι που αγαπούν τα παραδοσιακά πιάτα του Πάσχα, λίγοι είναι εκείνοι που τα μαγειρεύουν, είτε επειδή δεν έχουν χρόνο, είτε επειδή δεν γνωρίζουν πως να τα κάνουν, είτε επειδή εργάζονται και οι δικοί τους θα βρίσκονται στο χωριό και εκείνοι θα είναι μόνοι στην Αθήνα.

Για όλους, όμως, υπάρχουν επιλογές. Εμείς, ψάξαμε και βρήκαμε όλα τα παραδοσιακά μαγειρεία της Αθήνας στα οποία μπορείτε να απολαύσετε μαγειρίτσα, κοκορέτσι και αρνί ή ακόμα και να τα πάρετε για το σπίτι.

Οινομαγειρείο «Η Ήπειρος»

Το παραδοσιακό οινομαγειρείο στη Βαρβάκειο αγορά, συνεχίζει για μία ακόμα χρονιά την παράδοση και μαγειρεύει τις αγαπημένες πασχαλιάτικες γεύσεις. Μπορείτε να κλείσετε τραπέζι ή να παραγγείλετε τηλεφωνικά μαγειρίτσα, χειροποίητο κοκορέτσι και αρνίσιο μπούτι γάλακτος σούβλας και να τα απολαύσετε στο σπίτι σας.

Φιλοποίμενος 4 & Στοά Μανέτα

Τηλέφωνο: 210 3240773

Εστιατόριο Φιλίππου

Συνεχίζοντας για άλλη μία χρονιά την παράδοση, το εστιατόριο Φιλίππου στο Κολωνάκι, λαμβάνει παραγγελίες τόσο για Μεγάλο Σάββατο, όσο και για την Κυριακή του Πάσχα. Μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή, μπορείτε να τηλεφωνήσετε και να παραγγείλετε μαγειρίτσα, αρνί και γαρδούμπα, τα οποία είτε μπορείτε να παραλάβετε από το κατάστημα, είτε να σας τα φέρουν στο σπίτι.

Ξενοκράτους 19, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0721 6390

Τα Γιουβετσάκια

Στα Γιουβετσάκια θα βρείτε επιλογές και για το Μεγάλο Σάββατο και για την Κυριακή του Πάσχα. Μπορείτε να κάνετε κράτηση ή να τα παραγγείλετε για το σπίτι και να απολαύσετε και τις δύο ημέρες μαγειρίτσα, κοκορέτσι, αρνί σούβλας και, φυσικά, κόκκινα αβγά.

Αδριανού 144 και Θέσπιδος

Τηλέφωνο: 21 0322 7033

Ροζαλία

Επιλογές τόσο για το Μεγάλο Σάββατο, όσο και για την Κυριακή του Πάσχα θα βρείτε και στην ταβέρνα Ροζαλία στα Εξάρχεια. Το Μεγάλο Σάββατο θα σερβίρεται μαγειρίτσα, καθώς και ό,τι άλλο υπάρχει κανονικά στον κατάλογο, ενώ την Κυριακή του Πάσχα το αρνί, το κατσίκι, το κοντοσούβλι και το κοκορέτσι θα έχουν την τιμητική τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε άμεσα την κράτησή σας.

Βαλτετσίου 59

Τηλέφωνο: 2103302933

Μπεμπέκα

Λίγο πιο μακριά από το κέντρο της Αθήνας, στο Χαλάνδρι, μπορείτε να παραγγείλετε για να φάτε στο εστιατόριο ή για να πάρετε για το σπίτι, μαγειρίτσα για το Μεγάλο Σάββατο. Κάντε κράτηση ή παραγγελία το συντομότερο δυνατό και απολαύστε μαγειρίτσα και οτιδήποτε άλλο έχει κανονικά η ταβέρνα στον κατάλογο

Διονύσου 16, Χαλάνδρι

Τηλέφωνο: 2106854880