ΔΙΕΘΝΕΣ
27/04/2016 06:28 EEST | Updated 28/04/2016 03:56 EEST

Χάκαραν τα προσωπικά δεδομένα 1,1 εκατομμυρίων χρηστών της ιστοσελίδας γνωριμιών Beautifulpeople.com

BeautifulPeople.com

Τα προσωπικά δεδομένα των 1,1 εκατομμυρίων χρηστών που ήταν εγγεγραμμένοι στην ιστοσελίδα γνωριμιών Beautifulpeople.com πωλείται σε ειδικές πλατφόρμες.

Στην παραβίαση περιλαμβάνονται περίπου 15 εκατομμύρια ιδιωτικά μηνύματα που αποστέλλονται μεταξύ των μελών της ιστοσελίδας, καθώς και λεπτομέρειες, όπως κρυπτογραφημένοι κωδικοί πρόσβασης, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμοί κινητών τηλεφώνων και προσωπικές πληροφορίες, όπως το ύψος, το βάρος, η εργασία, η αγαπημένη ταινία και η τηλεοπτική εκπομπή, αναφέρει η chicagotribune.

Σύμφωνα με το Forbes τα δεδομένα εκλάπησαν από χάκερς κάτι που οι υπεύθυνοι του Beautifulpeople.com δεν το αναγνώρισαν στα τέλη του 2015 υποστηρίζοντας ότι η μηχανή αναζήτησης είχε «χτυπηθεί» για να γίνει ένα τεστ.

Το Beautifulpeople.com ξεκίνησε στη Δανία το 2002 ωστόσο επεκτάθηκε παγκοσμίως το 2009. Είναι διαφορετικό από τις υπόλοιπες ιστοσελίδες γνωριμιών γιατί στοχεύει μόνο σε ανθρώπους που είναι ωραίοι. Όποιος θέλει να γίνει μέλος πρέπει να περιμένει 48 ώρες ώστε τα υπόλοιπα μέλη να ψηφίσουν αν πληροί τα κριτήρια ομορφιάς

Σύμφωνα με το Βρετανικό Guardian το 2010, έδιωξαν πάνω από 5.000 μέλη, με την αιτιολογία ότι «είχαν πάρει κιλά» από τη στιγμή της εγγραφής τους.

Στα τέλη του 2015 ξεκίνησε έρευνα μετά την υποκλοπή των δεδομένων σε μια άλλη ιστοσελίδα γνωριμιών, το Ashley Madison, το οποίο "εξειδικεύεται" σε εξωσυζυγικές σχέσεις. Όλα τα ονόματα που είχαν διαρρεύσει δημοσιεύθηκαν online από μια μυστηριώδη ομάδα που ήθελε, υποτίθεται, να καταδικάσει την ανηθικότητα της ιστοσελίδας και των χρηστών του. Ωστόσο, οι αποκαλύψεις των ονομάτων απέδειξαν ότι η ιστοσελίδα χρησιμοποιούσε ψεύτικα προφίλ γυναικών για να προσελκύσει πελάτες και το αφεντικό της εταιρείας παραιτήθηκε.

Στην περίπτωση του σάιτ Beautifulpeople.com, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της υποκλοπής.