Κλίμα κατάνυξης στα Ιεροσόλυμα. Πλήθος πιστών στους Αγίους Τόπους τη Μεγάλη Εβδομάδα

Κλίμα κατάνυξης στα Ιεροσόλυμα. Πλήθος πιστών στους Αγίους Τόπους τη Μεγάλη Εβδομάδα

Χιλιάδες Ορθόδοξοι χριστιανοί από πολλές χώρες του κόσμου, όπως από την Αίγυπτο και την Ανατολική Ευρώπη, βάδισαν σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, στα τελευταία βήματα του Ιησού, μεταφέροντας σταυρούς κάθε μεγέθους, τιμώντας με ευλάβεια τη Μεγάλη Παρασκευή της Ορθοδοξίας.

Οι πιστοί διέσχισαν την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ ακολουθώντας την Οδό του Μαρτυρίου και σταματώντας στους σταθμούς κατά μήκος της για να προσευχηθούν. Οι ισραηλινές αρχές έχουν αναπτύξει σημαντικές δυνάμεις ασφαλείας στην Παλιά Πόλη, η οποία βρίσκεται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την παλαιστινιακή πλευρά που έχει προσαρτηθεί από το Ισραήλ.

Ωστόσο, παρά την ένταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, η κατάσταση σήμερα ήταν ήσυχη και οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας είχαν αναλάβει περισσότερο να κατευθύνουν την κυκλοφορία των πιστών και των τουριστών στα στενά σοκάκια της πόλης παρά να προλαμβάνουν τυχόν βιαιότητες. Αύριο, Μεγάλο Σάββατο, θα ξεκινήσει η μετάδοση του Αγίου Φωτός λίγο πριν τον εορτασμό της Ανάστασης στο Ναό της Αναστάσεως.

jerusalem

|

Δημοφιλή