ΔΙΕΘΝΕΣ
29/04/2016 05:35 EEST | Updated 29/04/2016 05:35 EEST

Wasteland. Εκεί που ζουν το τέλος του κόσμου ή στον κόσμο του Mad Max

Mario Anzuoni / Reuters
Enthusiast Byron Priore rides his metallic motorized horse during the Wasteland Weekend event in California City, California September 26, 2015. The four-day event has a post-apocalyptic theme and is inspired by the Mad Max movie franchise. Picture taken September 26, 2015. REUTERS/Mario Anzuoni

Στην έρημο Μοχάβε, στην Καλιφόρνια, κάτι περίεργο συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και έχει να κάνει με το τέλος του κόσμου.

Για τέσσερις ημέρες χιλιάδες λάτρεις του Mad Max απολαμβάνουν τη διαστροφή τους που δεν είναι άλλη από την ελευθερία που μπορεί να υπάρξει σε έναν μετ΄αποκαλυπτικό κόσμο, έπειτα από την κατάρρευση του πολιτισμού, εκεί όπου όλα εν δυνάμει επιτρέπονται.

Οι οργανωτές του φεστιβάλ διαμορφώνουν το τοπίο έτσι που να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ταινίες του Mad Max, τα ρούχα, τα πειραγμένα αυτοκίνητα, αλλά και οι πειραγμένοι που φτάνουν εκεί με τα ανάλογα κουστούμια και διάθεση συμπληρώνουν το σκηνικό.

Το 2015 κατασκεύασαν ένα πλοίο μέσα στην έρημο, τον επόμενο χρόνο τι θα φτιάξουμε, ίσως ένα 747; διερωτώνται οι διοργανωτές.

Κάθε χρόνο από το 2010, όταν ξεκίνησε το Wasteland Weekend, όλο και περισσότεροι συμμετέχουν σε αυτό, πέρυσι προσέλκυσε 2.500 άτομα.

Υπάρχει μια πνευματικότητα λένε οι διοργανωτές, οι άνθρωποι που έρχονται εδώ αναπαριστούν, μιμούνται, το τέλος του κόσμου. Δραπετεύουν από κάτι και όλοι μαζί εδώ δένονται, ανήκουν κάπου, είναι σαν οικογένεια.

Όπως και να έχει μέσα στο τετραήμερο πάρτι υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις και παιχνίδια όπως το κυνήγι επικηρυγμένων, τρελά ακροβατικά με δίκυκλα ή αυτοκίνητα που περνούν μέσα από τις φλόγες, χοροί και πάρτι.

Η γιορτή απευθύνεται μόνο σε ενήλικους και διεξάγεται στην έρημο, υπό το άγρυπνο βλέμμα των ανδρών σεκιούριτι, ενώ αν και πρόκειται για απομίμηση του τέλους του κόσμου λίγο πολιτισμός δεν βλάπτει και για το λόγο αυτό στήνονται πολλές χημικές τουαλέτες και νιπτήρες.

Η φετινή εκδήλωση θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο.