ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/04/2016 03:29 EEST | Updated 29/04/2016 03:29 EEST

Στα γραφικά στενά του Ναυπλίου αστυνομικοί-ποδηλάτες εξυπηρετούν τουρίστες

ΕΛΑΣ

Στο Ναύπλιο επεκτάθηκε ο θεσμός της αστυνόμευσης με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα. Πρόκειται για ένα νέο μέτρο της ΕΛ.ΑΣ. που περιλαμβάνει περιπολίες στο ιστορικό κέντρο της πόλης από άνδρες που υπάγονται στο Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Ναυπλίου.

nayplio2

Στόχος είναι σε μία περίοδο που η περιοχή θα φιλοξενήσει χιλιάδες τουρίστες να ενισχυθεί η εμφανή αστυνομική παρουσία και να αναβαθμιστεί η εξυπηρέτηση του κόσμου. Οι αστυνομικοί, οι οποίοι μιλούν υποχρεωτικά αγγλικά, θα φορούν στολή ποδηλάτη και προστατευτικό κράνος. Αποστολή τους είναι -εκτός από την αστυνόμευση- η εξυπηρέτηση των επισκεπτών μέσω της παροχής κατάλληλων οδηγιών και πληροφοριών τουριστικού ενδιαφέροντος. Οι «ποδηλάτες» δε φέρουν οπλισμό για την αντιμετώπιση σοβαρών εγκληματικών πράξεων, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις η εντολή που έχουν είναι να ειδοποιούν αμέσως συναδέλφους τους αρμόδιων υπηρεσιών.

nauplio3

Ο θεσμός του αστυνομικού-ποδηλάτη εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο 2015 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τις τελευταίες εβδομάδες το μέτρο επεκτάθηκε σε Κέρκυρα, Ρόδο, Χανιά και Ναύπλιο και, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έπεται συνέχεια.

Sponsored Post