ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/05/2016 09:05 EEST | Updated 06/05/2016 09:05 EEST

Καταδίκη 32χρονου Ιρακινού που απείλησε με μαχαίρι αστυνομικό στο Κέντρο Ταυτοποίησης στη Σάμο

ASSOCIATED PRESS
Migrants sit near their temporary housing at the port of the eastern Greek Island of Samos, in the Aegean Sea, Thursday, March 3, 2016. The Greek government said it has requested 480 million euros ($520 million) in aid for the refugee crisis from the EU, under an emergency plan to cope with as many as 100,000 stranded refugees, roughly three times the number now stuck inside Greece. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Σε εντεκάμηνη φυλάκιση με τριετή ανατολή καταδικάστηκε από το μονομελές πλημμελειοδικείο Σάμου ο 32χρονος Ιρακινός που την Δευτέρα του Πάσχα απείλησε με μαχαίρι αστυνομικό  που ήταν σε βάρδια στο Κέντρο Ταυτοποίησης  όταν προσπάθησε να τον αποτρέψει την ώρα που επιχειρούσε να αυτοτραυματιστεί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Αιγαίου, το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Μαΐου και άμεσα υπήρξε η παρέμβαση και άλλου αστυνομικού προκειμένου ο 32χρονος να συλληφθεί και να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα με την κατηγορία της  απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης  σωματικής βλάβης και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο Ιρακινός έχει ήδη μεταφερθεί στο Κέντρο Ταυτοποίησης όπου βρίσκονται περίπου  920  μετανάστες εκ των οποίων  600 έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου. Για τους 250 έχει παρέλθει το 25ήμερο με αποτέλεσμα να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς ωστόσο να μπορούν να φύγουν από το νησί μέχρι να  ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης του αιτήματος τους.