Τσακαλώτος: Ο λόγος μας είναι συμβόλαιο, αυτά είπαμε αυτά κάναμε

Τσακαλώτος: Ο λόγος μας είναι συμβόλαιο, αυτά είπαμε αυτά κάναμε
sooc

Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό υπεραμύνθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Ασφαλιστικό.

«Έχουμε εθνική μάχη και δώσαμε τη μάχη των μαχών κατά των νεοφιλελεύθερων. Αυτή τη μάχη που έδωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για να υπάρχει εθνική σύνταξη που οι νεοφιλελεύθεροι δεν την θέλουν», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Eπίσης ο υπουργός Οικονομικών έστειλε σαφές μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ εν όψει και του Eurogroup της Δευτέρας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε κάνει αυτά που έχουμε υποσχεθεί... ΔΝΤ και Γερμανία να συζητήσουν και να δώσουν μια καθαρή λύση για το χρέος ώστε να επιστρέψουμε σε ενάρετο κύκλο με επενδύσεις και με το παράλληλο πρόγραμμα».

Ο κ Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στο αφορολόγητο όριο λέγοντας πως «μια αριστερή κυβέρνηση έδωσε το υψηλότερο αφορολόγητο σχεδόν σε όλη την Ευρώπη».

«Ο λόγος μας είναι συμβόλαιο, αυτά είπαμε αυτά κάναμε, αυτά διαπραγματευτήκαμε εσείς ούτε βασική σύνταξη δεν θα διαπραγματευόσασταν», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

«Εμείς και οι Ευρωπαίοι λέμε ότι το πακέτο δημοσιονομικών μέτρων θα φτάσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% το 2018, ενώ το ΔΝΤ λέει για 1,5% γι’ αυτό ζήτησε υπό αίρεση μέτρα 2%... Δεν γίνονται αυτά συνταγματικά, τους έχουμε πείσει στην Ευρώπη, έστω και λίγα παραπάνω από 5,4 δισ. ευρώ είναι αντιπαραγωγικά και από κοινωνική άποψη» πρόσθεσε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε ότι «υλοποιούμε αυτά που υποσχεθήκαμε στην τελευταία, και όχι στην προτελευταία εκλογική αναμέτρηση».

Δημοφιλή