ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/05/2016 14:52 EEST | Updated 10/05/2016 14:52 EEST

Ανάληψη καθηκόντων από τον νέο πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ

υπουργείο Υγείας

Τα καθήκοντά του ανέλαβε επίσημα σήμερα (Τρίτη) ο νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Αφού προηγήθηκε σύντομη ενημέρωση από υπηρεσιακούς παράγοντες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παρουσίασε το νέο πρόεδρο στο προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ  και διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η προτεραιότητα της νέας Διοίκησης θα είναι να υπάρχει ένα κλίμα καλής συνεργασίας με το επιστημονικό προσωπικό αλλά και όλο το ανθρώπινο δυναμικό  του φορέα έτσι ώστε το ΚΕΕΛΠΝΟ να επιτελέσει με τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα τον πολύ κρίσιμο ρόλο του στη Δημόσια Υγεία.

Ταυτόχρονα, η πολιτική ηγεσία ανέφερε στους εργαζόμενους ότι η κατεύθυνση που έχει δοθεί στη νέα Διοίκηση είναι να υπάρχει θεσμική, διοικητική και λειτουργική εξυγίανση του φορέα, έτσι ώστε το ΚΕΕΛΠΝΟ,  ξεπερνώντας τις παθογένειες του παρελθόντος, να μπορέσει να ανταποκριθεί στο βασικό σκοπό του που είναι η πρόληψη και η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Υπογραμμίστηκε, επίσης, ότι τα τρία κρίσιμα εργαλεία για την επίτευξη αυτού του στόχου θα πρέπει να είναι η Διαφάνεια, η Αξιοκρατία και η Επιστημονική Τεκμηρίωση.

Επιπλέον, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι δεν πρόκειται η νέα Διοίκηση να επιδοθεί σε «κυνήγι μαγισσών», ούτε υπάρχει η πρόθεση συνολικής ενοχοποίησης του προσωπικού του ΚΕΕΛΠΝΟ για θέματα που ήδη έχει ξεκινήσει διαχειριστικός έλεγχος και για υποθέσεις που έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ ευχαρίστησε τον υπουργό για την εμπιστοσύνη του και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του ΚΕΕΛΠΝΟ που προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία στην περίοδο αυτή που στην κοινωνικοοικονομική κρίση προστίθεται η πρόκληση από την παραμονή στη χώρα μας δεκάδων χιλιάδων μεταναστών σε αντίξοες συνθήκες.

Ο κ. Ρόζενμπεργκ ζήτησε την πιο μεγάλη επαγρύπνηση και την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.