ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/05/2016 07:08 EEST | Updated 10/05/2016 07:08 EEST

Νεκρός εντοπίστηκε στη Βοιωτία 60χρονος από το Καζακστάν που είχε απαχθεί

Eurokinissi

Τραγικό τέλος είχε η απαγωγή ενός 60χρονου από το Καζακστάν, ο οποίος βρέθηκε τελικά πνιγμένος στο κανάλι του Μόρνου Βοιωτίας.

Οι απαγωγείς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχαν ζητήσει λύτρα 50.000 ευρώ αλλά η οικογένειά τους έδωσε 40.000 ευρώ, καθώς αδυνατούσε να συγκεντρώσει μεγαλύτερο ποσό. Η οικογένεια δεν είχε απευθυνθεί στην ΕΛ.ΑΣ. μέχρι και την παράδοση των χρημάτων. Ο 60χρονος βρέθηκε δεμένος το πρωί της Δευτέρας με σχοινιά πισθάγκωνα από υπαλλήλους της ΕΥΔΑΠ στο κανάλι του Μόρνου.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της 17ης Απριλίου 2016 όταν γυναίκα προσήλθε στις αστυνομικές Αρχές και κατήγγειλε την αρπαγή του 60χρονου ομογενή από το Καζακστάν, ο οποίος ήταν σύζυγός της.

Η καταγγέλλουσα ανέφερε ότι την προηγουμένη (16-4-2016) το βράδυ την κάλεσε τηλεφωνικώς ο σύζυγός της και της γνωστοποίησε ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής. Στη συνέχεια συνομίλησε με έναν εκ των δραστών, ο οποίος απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να τον απελευθερώσουν.

Η καταγγέλλουσα, αφού συγκέντρωσε το χρηματικό ποσό και καθοδηγούμενη από τους δράστες τηλεφωνικώς, μετέβη πρώτες πρωινές ώρες της 17-4-2016 στα διόδια της Ελευσίνας. Στο σημείο εμφανίσθηκαν δύο (2) άγνωστα άτομα, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, έχοντας καλυμμένα με κουκούλες τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας πολεμικά τυφέκια, παρέλαβαν τα λύτρα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Έκτοτε δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία των δραστών ή του απαχθέντα με την οικογένειά του.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.