Μοιάζει σαν ταινία δράσης. Μεγάλη άσκηση της βρετανικής αντιτρομοκρατικής σε εμπορικό κέντρο

Μοιάζει σαν ταινία δράσης. Μεγάλη άσκηση της βρετανικής αντιτρομοκρατικής σε εμπορικό κέντρο

Μοιάζει με ταινία αλλά δεν είναι. Πρόκειται για μια μεγάλη άσκηση αντιμετώπισης τρομοκρατικής απειλής που διεξήχθη σ' ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Βρετανίας και συγκεκριμένα στο εμπορικό κέντρο Τράφορντ του Μάντσεστερ.

Ένας άνδρας ντυμένος στα μαύρα φωνάζει και πυροβολεί, στη συνέχεια πυροδοτεί τα εκρηκτικά που φέρει επάνω του με αποτέλεσμα να σωριαστούν αιμόφυρτοι πολλοί επισκέπτες στο έδαφος.

Για το λόγο αυτό επιλέχθηκαν διάφοροι εθελοντές, 800 στον αριθμό, οι οποίο έπαιξαν το ρόλο τους όσο πιο ρεαλιστικά γινόταν. Άλλοι έτρεχαν πανικόβλητοι, άλλοι κείτονταν στο έδαφος αιμόφυρτοι, κάποιοι ούρλιαζαν από τον πόνο, ορισμένοι βαριά «τραυματίες» προσπαθούσαν να συρθούν στο έδαφος προκειμένου να κρυφτούν.

Ειδικοί είχαν μακιγιάρει τους τραυματίες με ψεύτικο αίμα, τα εκρηκτικά προκαλούσαν αίσθηση και όλο το σκηνικό θύμιζε μια πραγματική επίθεση, δεδομένου ότι υπήρχαν και άνδρες της αντιτρομοκρατικής.

Η άσκηση διεξήχθη προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο ετοιμότητας των αστυνομικών αρχών, να να εντοπιστούν τυχόν ελλείψεις που θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την αντίδραση της αντιτρομοκρατικής, αλλά και να κρατούν σε εγρήγορση τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων δεδομένου ότι στη Βρετανία υπάρχει αυξημένος συναγερμός έπειτα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα τζιχαντιστών σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Δημοφιλή