ΔΙΕΘΝΕΣ
11/05/2016 12:15 EEST | Updated 11/05/2016 12:15 EEST

10,5 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε σε δωρεές η εκστρατεία υπέρ του Brexit. Ξέπερασε κατά πολύ την εκστρατεία παραμονής

ASSOCIATED PRESS
A Pro-Brexit campaigner hands out leaflets at Liverpool Street station in London, Wednesday, March 23, 2016. With less than three months to go until a June 23 referendum, Britain's anti-EU campaigners are bitterly divided, with two rival camps battling over which will be the standard-bearer in the campaign, and over how to win the historic vote. (AP Photo/Frank Augstein)

Οι εκστρατείες γα την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα που πρόκειται να διενεργηθεί τον επόμενο μήνα έλαβαν δωρεές ύψους 8,2 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 10,5 εκατ. ευρώ) μέσα σε 81 ημέρες, ποσό ελαφρώς υψηλότερο από τα 7,5 εκατομμύρια λίρες (9,5 εκατ. ευρώ) που συγκέντρωσε η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Εκλογική Επιτροπή, η ομάδα Leave.EU, η οποία δεν είναι η επίσημη εκστρατεία υπέρ του Brexit, έλαβε την υψηλότερη δωρεά, ύψους 3,2 εκατ. λιρών, από τον ιδρυτή της επενδυτικής εταιρείας Hargreaves Lansdown, τον Πίτερ Χάργκριβς.

Η επίσημη εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ έλαβε δύο δωρεές, που ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια λίρες, από τον επιχειρηματία Ντέιβιντ Σένσμπουρι.

Η Εκλογική Επιτροπή κατέγραψε τις δωρεές που έχουν γίνει από την 1 Φεβρουαρίου μέχρι τις 21 Απριλίου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost