ΔΙΕΘΝΕΣ
11/05/2016 16:11 EEST | Updated 11/05/2016 16:11 EEST

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: 1,3 εκατ. ευρώ έδωσε η Ιαπωνία στον πρώην πρόεδρο της IAAF Λαμίν Ντιάκ

Lintao Zhang via Getty Images
BEIJING, CHINA - AUGUST 22: Outgoing president of the IAAF Lamine Diack applauds during day one of the 15th IAAF World Athletics Championships Beijing 2015 at Beijing National Stadium on August 22, 2015 in Beijing, China. (Photo by Lintao Zhang/Getty Images for IAAF)

Ερωτηματικά προκαλεί η είδηση ότι οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο μετέφεραν 1,3 εκατομμύρια ευρώ σε «ύποπτο» λογαριασμό που συνδέεται με τον γιο του Λαμίν Ντιάκ, πρώην προέδρου της Διεθνούς Ένωσης Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού (IAAF).

O Ντιάκ είχε παραδεχτεί τον Δεκέμβριο ότι ζήτησε και έλαβε 1,5 εκατομμύριο ευρώ από τη Ρωσία για την απόκρυψη θετικών δειγμάτων ντόπινγκ Ρώσων αθλητών, χρήματα που θα πήγαιναν υπέρ των πολιτικών του σχεδίων στην πατρίδα του, τη Σενεγάλη. Πιο συγκεκριμένα, ο 82χρονος κ. Ντιάκ ομολόγησε κατά την ανάκριση που ακολούθησε την πρόσφατη σύλληψή του ότι το 2011 ζήτησε το ανωτέρω ποσό από τον τότε πρόεδρο της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου, και ταμία της IAAF, Βαλεντίν Μπαλαχνίτσεφ.

Η νέα υπόθεση, την οποία έβγαλε πρώτος στην δημοσιότητα ο Guardian εξετάζεται από τη γαλλική αστυνομία, αναμένεται να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) προκειμένου να διευκρινιστεί το κατά πόσο υπάρχουν διασυνδέσεις ανάμεσα στο στον Ντιάκ και την Οργανωτική Επιτροπή . Επίσης, εγείρονται ερωτήματα για το με ποιον τρόπο το Τόκιο ανέλαβε την διεξαγωγή των Αγώνων του 2020.

Διαβάστε ακόμα:

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost