ΔΙΕΘΝΕΣ
11/05/2016 12:48 EEST | Updated 11/05/2016 12:48 EEST

Ο Σαπέν παραδέχτηκε ότι συμπεριφέρθηκε ανάρμοστα σε γυναίκα δημοσιογράφο στο Νταβός το 2015

MOLLY RILEY via Getty Images
French Finance Minister Michel Sapin, speaks during a press conference on 'Joint Action Against Tax Fraud and Money Laundering-Transparency at the Global Level,' during the IMF and World Bank Group 2016 Spring Meetings on April 14, 2016 in Washington, DC. / AFP / MOLLY RILEY (Photo credit should read MOLLY RILEY/AFP/Getty Images)

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, παραδέχτηκε ότι συμπεριφέρθηκε ανάρμοστα σε μια δημοσιογράφο τον Ιανουάριο του 2015 στο Νταβός, όμως αρνήθηκε να χαρακτηρίσει τις πράξεις του «σεξιστικές» ή ότι κινούνταν στα πλαίσια της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Τον προηγούμενο μήνα εκδόθηκε βιβλίο με τίτλο «L' Elysée off», στο οποίο οι δημοσιογράφοι Στεφανί Μαρτό και Αζίζ Ζεμπουρί ανέφεραν ότι ο Γάλλος υπουργός παρατήρησε μια γυναίκα δημοσιογράφο να σκύβει μπροστά του, την πλησίασε και της είπε: «Μα τι μου δείχνετε εδώ δα;». Στη συνέχεια της τράβηξε το λάστιχο του εσωρούχου της.

Αναφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό είχαν κάνει και 40 γυναίκες δημοσιογράφοι σε ένα άρθρο τους, οι οποίες κατηγορούσαν τον Σαπέν ότι μουρμούρισε την παραπάνω φράση όταν τις είδε να σκύβουν να πιάσουν ένα στιλό από το πάτωμα.

Ο Σαπέν είχε τότε διαψεύσει το περιστατικό, όμως τελικά σήμερα, Τετάρτη, παραδέχτηκε ότι η συμπεριφορά του ήταν «ανάρμοστη». Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη, όμως ισχυρίστηκε ότι το περιστατικό δεν πρέπει να θεωρηθεί «σεξουαλική παρενόχληση» και αρνήθηκε ότι είχε σεξιστικές προθέσεις.

«Κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού μου στο Νταβός τον Ιανουάριο του 2015, μπροστά σε σχεδόν 20 άτομα, έκανα ένα σχόλιο σε μια δημοσιογράφο για τα ρούχα της και έβαλα το χέρι μου στην πλάτη της. Δεν υπήρξε βίαιη ή σεξουαλική πρόθεση στην στην πράξη μου, όμως το γεγονός ότι το πρόσωπο σοκαρίστηκε, δείχνει ότι αυτές οι λέξεις και η χειρονομία ήταν ανάρμοστα και ζητώ συγγνώμη», είπε.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είχε γίνει γνωστό ως «υπόθεση knickergate» (knicker σημαίνει κιλότα).

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post