ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/05/2016 18:15 EEST | Updated 11/05/2016 18:15 EEST

Tap to Translate: Νέα εργαλεία μετάφρασης από τη Google

Τη δυνατότητα στον χρήστη να μεταφράσει επί τόπου κείμενο σε μια γλώσσα την οποία γνωρίζει, μέσα στην εφαρμογή την οποία βρίσκεται, απλά και μόνο κάνοντας copy το κομμάτι που τον ενδιαφέρει, δίνει το νέο εργαλείο Tap to Translate της Google για το Android.

Με τον τρόπο αυτό, ο χρήστης γλιτώνει την όλη διαδικασία αντιγραφής της φράσης από την εφαρμογή- επικόλλησής της στο Google Translate- αντιγραφής της μετάφρασης- επικόλλησής της πίσω στην εφαρμογή.

Το Tap to Translate λειτουργεί σε όλες τις 103 γλώσσες του Google Translate. σε οποιοδήποτε κινητό Android έχει εγκατεστημένη από την έκδοση Jellybean (4.2) και πάνω.

Ακόμη, όπως ανακοίνωσε η Google, το Offline Mode τώρα λειτουργεί και σε iOS, χρησιμοποιώντας, όπως στο Android, μικρά πακέτα εκτός σύνδεσης (25 MB το καθένα). Ο χρήστης πατά το βελάκι δίπλα στο όνομα της γλώσσας για να κατεβάσει το σχετικό πακέτο και μετά θα είστε έτοιμοι να μεταφράσετε ξανά, είτε είστε εντός ή εκτός σύνδεσης - και λειτουργεί επίσης και με το Tap to Translate. Ακόμη, έχει προστεθεί το πακέτο της Φιλιππινέζικης γλώσσας.

Τέλος, προστέθηκε το Word Lens στα Κινέζικα. Είναι η 29η γλώσσα για στιγμιαία οπτική μετάφραση, και «διαβάζει» και από και στα Αγγλικά για τα απλοποιημένα και για τα παραδοσιακά Κινέζικα. Όπως και με όλες τις γλώσσες Word Lens, δουλεύει και εκτός σύνδεσης.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost