ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/05/2016 07:15 EEST | Updated 11/05/2016 07:16 EEST

Άρχισε ο εμβολιασμός προσφύγων στην Ειδομένη

Marko Djurica / Reuters
A girl holds an umbrella at a makeshift camp for migrants and refugees at the Greek-Macedonian border near the village of Idomeni, Greece, May 10, 2016. REUTERS/Marko Djurica

Άρχισε από την Ειδομένη, η εκστρατεία καθολικής εμβολιαστικής κάλυψης των προσφύγων και μεταναστών, υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας.

Στην Ειδομένη, η εκστρατεία γίνεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.

Όπως εξήγησε στο "Πρακτορείο FM" η Βίκυ Μαρκολέφα από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, οι εμβολιασμοί αφορούν παιδιά μέχρι 15 ετών και τα εμβόλια γίνονται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Αφορούν δε ασθένειες, όπως διφθερίτιδα, τέτανος, ιλαρά, πολιομυελίτιδα, ηπατίτιδα, πνευμονόκοκκος και γρίπη, ενώ οι γονείς έχουν ήδη ενημερωθεί από τις ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η γενίκευση της καμπάνιας εμβολιασμού σε όλους τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και των διεθνών οργανισμών.

Στο μεταξύ, άλλα τέσσερα λεωφορεία κι ένα βαν αναχώρησαν, χθες, από την Ειδομένη για τα κέντρα φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια και την Πιερία.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost