ΔΙΕΘΝΕΣ
11/05/2016 04:27 EEST | Updated 11/05/2016 04:27 EEST

Σάντερς και Τράμπ «πήραν» τη Δυτική Βιρτζίνια. Τι σημαίνει η νέα ήττα της Χίλαρι Κλίντον

ASSOCIATED PRESS
Democratic presidential candidate, Sen. Bernie Sanders, I-Vt., speaks at a campaign rally, Tuesday, May 10, 2016, in Stockton, Calif. (AP Photo/Rich Pedroncelli)

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την εκλογή προέδρου Μπέρνι Σάντερς νίκησε την Χίλαρι Κλίντον σε προκριματικούς στη Δυτική Βιρτζίνια επιβραδύνοντας την πορεία της προς το χρίσμα του κόμματος.

Παρά την αναποδιά, η Κλίντον θεωρείται το φαβορί για να γίνει η υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Η ήττα της όμως μπορεί να είναι ένδειξη δυσκολιών που θα έχει η Κλίντον με ψηφοφόρους της εργατικής τάξης και σε πολιτείες όπως η Πενσυλβάνια και το Οχάιο, των οποίων η οικονομία βασίζεται κατά μεγάλο μέρος στην παραγωγή άνθρακα και χάλυβα. Τον Μάρτιο, η Κλίντον είχε πει σε μια συγκέντρωση στο Οχάιο ότι η κυβέρνησή της θα έκλεινε τα ανθρακορυχεία και θα εξάλειφε τις δουλειές των ανθρακωρύχων. Την περασμένη εβδομάδα στην Δυτική Βιρτζίνια και το Οχάιο η Κλίντον ζήτησε συγγνώμη αρκετές φορές σε άνεργους ανθρακωρύχους και εργάτες της βιομηχανίας χάλυβα, λέγοντας ότι τα λόγια της παρεξηγήθηκαν, ενώ συζήτησε το σχέδιο της να βοηθήσει στην επανεκπαίδευση των ανθρακωρύχων για δουλειές καθαρής ενέργειας.

Ο Τραμπ κέρδισε την Δυτική Βιρτζίνια με άνεση, και λοιδόρησε την πρώην υπουργό Εξωτερικών λέγοντας ότι δεν μπορεί να καταφέρει να νικήσει τον Σάντερς.

Η Κλίντον έχει πει ότι θα αγνοήσει τις προσωπικές επιθέσεις του Τράμπ, καθώς και το νέο του προσωνύμιο για αυτήν - "Χίλαρι της διαφθοράς" - και θα εστιάσει την κριτική της στις θέσεις που θα παρουσιάσει.

Ο Τραμπ είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Pressότι έχει αρχίσει να ψάχνει για υποψήφιο αντιπρόεδρο και ότι είχε μειώσει τον αριθμό υποψηφίων σε πέντε άτομα που έχουν βουλευτική εμπειρία στην Ουάσιγκτον.

Σήμερα, Τετάρτη θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν στην Ουάσιγκτον. Ο Ρεπουμπλικανός Ράιαν είπε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν ήταν έτοιμος ακόμα να δηλώσει υποστήριξη στον Τραμπ. "Δεν μπορούμε απλώς να προσποιούμαστε ότι είμαστε ενωμένοι όταν ξέρουμε ότι δεν είμαστε", δήλωσε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή.

Την ίδια μέρα ο Τραμπ είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Φοξ ότι θα ήθελε τον Ράιαν να παραμείνει ως πρόεδρος του συνεδρίου του κόμματος τον Ιούλιο, όπως έχει προγραμματιστεί. "Είναι πολύ καλός άνθρωπος, και θέλει ό,τι συμφέρει το κόμμα", τόνισε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post