ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/05/2016 03:27 EEST | Updated 12/05/2016 03:28 EEST

Ειδομένη: Οι τρύπες στον φράκτη, τα κυκλώματα και οι μετανάστες δύο ταχυτήτων

Sooc

Μέτρα για να «σφραγιστεί» η Ειδομένη και η ευρύτερη περιοχή προκειμένου να μην υπάρχει τρόπος διαφυγής προς τα Σκόπια λαμβάνει η Αστυνομία το τελευταίο διάστημα.

Και αυτό διότι κυκλώματα δουλεμπόρων φαίνεται ότι κατάφεραν να βρουν νέα περάσματα προς τα Σκόπια εκμεταλλευόμενα τρύπες στον φράκτη. Τα νέα περάσματα αναπτέρωσαν τις ελπίδες προσφύγων και μεταναστών με αποτέλεσμα από στόμα σε στόμα να διαδοθεί η πληροφορία ότι μπορεί κάποιος να περάσει τα σύνορα. Έτσι, αστυνομικές πηγές παρατηρούν ότι εξακολουθεί να υπάρχει ροή μεταναστών και προσφύγων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας προς τον καταυλισμό της Ειδομένης. Υπάρχει, δηλαδή, κόσμος που εγκαταλείπει τον καταυλισμό αλλά και σημαντικός αριθμός ανθρώπων που φτάνει στην περιοχή.

Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει ότι «στα Σκόπια περνάει κόσμος δύο ταχυτήτων. Αυτοί που έχουν πληρώσει τα κυκλώματα και αυτοί που δεν έχουν πληρώσει. Όσοι δεν έχουν πληρώσει συλλαμβάνονται από τις σκοπιανές Αρχές και επιστρέφονται στην Ελλάδα. Όσοι έχουν καταβάλλει λεφτά στους δουλέμπορους έχουν μεγάλες πιθανότητες να καταλήξουν στην Ευρώπη».

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Αστυνομία λαμβάνει μέτρα –μπλόκα σε νευραλγικά σημεία- προκειμένου να σταματήσουν οι παράνομες διελεύσεις.

Στο μεταξύ, η κοινοτάρχης Ειδομένης υπέβαλλε μήνυση χθες προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, διότι τον θεωρεί υπεύθυνο για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Sponsored Post