ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/05/2016 14:08 EEST | Updated 14/05/2016 20:07 EEST

Το μυστικό της μακροζωίας είναι να παραμείνεις για πάντα single (δεν το λέμε εμείς, αλλά μια υπεραιωνόβια)

Θέλετε να μάθετε πως θα ζήσετε μέχρι τα 116; Απλούστατο. Παραμείνετε single. Α, και δύο ωμά αυγά την ημέρα. Εντάξει, υπεραπλουστευμένο, αλλά αυτό τουλάχιστον πιστεύει η Emma Morano.

Η Emma Morano που ζει στη Βερμπάνια της Ιταλίας είναι 116 ετών. Είναι πλέον ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ο τελευταίος άνθρωπος που έχει γεννηθεί στο τέλος του 19ου αιώνα, και συγκεκριμένα το 1899.

emma morano

Η Morano δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένη για τον νέο τίτλο, όπως είπαν οι δικοί της στην Telegraph.

Η προηγούμενη κάτοχος του τίτλου, η 116χρονη Susannah Mushatt Jones, πέθανε την Πέμπτη στην Νέα Υόρκη, μετά από μια αρρώστια που την ταλαιπωρούσε τις τελευταίες 10 ημέρες.

Σύμφωνα με την Morano το κλειδί για τη μακροζωία της είναι δύο πράγματα. Το ένα είναι ότι έτρωγε δύο ωμά αυγά κάθε ημέρα για δεκαετίες. Της το είπε προτείνει ένας γιατρός όταν ήταν νέα για να αντιμετωπίσει την αναιμία.

Και υπάρχει ένα ακόμη πράγμα που μπορεί να μην της το είχε προτείνει ο γιατρός αλλά η ίδια εκτιμά ότι έκανε δουλειά: όπως είχε πει πέρυσι στους NYT, εκτιμά ότι το μυστικό της είναι ότι παρέμεινε μόνη της, μετά από έναν αποτυχημένο γάμο που έληξε όταν ήταν 38 ετών.

«Δεν ήθελα κανέναν να έχει εξουσία πάνω μου», εξήγησε.

emma morano

Αν αυτά σας φαίνονται περίεργα, να ξέρετε ότι και άλλοι αιωνόβιοι έχουν αναφέρει περίεργες συνήθειες που εκτιμούν ότι συνέβαλαν. Όπως η Mushatt-Jones που έτρωγε μπέικον κάθε μέρα.

Ό,τι λειτουργεί.

*Αυτό το κείμενο βασίστηκε σε ρεπορτάζ της αμερικάνικης έκδοσης της The Huffington Post.