ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/05/2016 07:25 EEST | Updated 15/05/2016 07:25 EEST

Φίλης: Τζιχάντ όσα λέει ο Αμβρόσιος. Δεν αλλάζει τίποτα στο ολοήμερο σχολείο

Sooc

Τίποτα δεν αλλάζει στο ολοήμερο σχολείο, αλλά αντιθέτως εμπλουτίζεται ο θεσμός καθώς θα μπορούν να πηγαίνουν εκεί και παιδιά, που μέχρι σήμερα δεν είχαν την δυνατότητα αυτή, δήλωσε στο Mega ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Όπως τόνισε ο κ. Φίλης όλα τα δημοτικά θα λειτουργούν από τις 08:00 έως τις 13:15 και στη συνέχεια για άλλες τρεις ώρες έως τις 16:00 θα λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο, στο οποίο τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μελετούν αλλά και να λαμβάνουν επιπλέον γνώσεις όπως χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και ξένη γλώσσα.

Σύμφωνα με τον υπουργό τα παιδιά που έχουν δύο γονείς εργαζόμενους ή δύο γονείς που εάν και άνεργοι απασχολούνται περιστασιακά σε κάποια εργασία - κατά δήλωσή τους - θα μπορούν να συνεχίζουν στο ολοήμερο. Επίσης υπάρχει ειδική πρόβλεψη για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών και φυλακισμένων.

Αναφερόμενος στο θέμα της αλλαγής του μαθήματος των θρησκευτικών που έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις από μερίδα της ιεραρχίας, είπε πως πρόκειται για αναμόρφωση του μαθήματος, το οποίο πλέον «δεν θα είναι μάθημα κατηχητικού».

Τόνισε πως τα παιδιά ασφαλώς και θα διδάσκονται τις Αρχές της Ορθοδοξίας ωστόσο υπογράμμισε ότι χρειάζεται να αποκτούν και μια σφαιρική άποψη μαθαίνοντας και για τις άλλες θρησκείες. Ο Νίκος Φίλης σχολίασε και τις κατάρες που εξαπέλυσε εναντίον του τη Μεγάλη Παρασκευή ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, λέγοντας πως όλα έχει πει αποτελούν «καθαρό τζιχάντ». Πρόσθεσε δε ότι περίμενε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να πάρει αποστάσεις, απέδωσε όμως τη στάση του στη διατήρηση ισορροπιών στο εσωτερικό της ελλαδικής Εκκλησίας.