ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/05/2016 09:58 EEST

Athens Democracy Forum: O Paul Krugman των The New York Times και η Irina Bokova της Unesco ανάμεσα στους ομιλητές

Pacific Press via Getty Images
CUNY, NEW YORK CITY, NY, UNITED STATES - 2016/02/18: Paul Krugman, Nobel laureate in Economics, Distinguished Professor at the Graduate Center, CUNY, and New York Times columnist discussion with Mayor de Blasio participates (not seen) on social and economic inequality with in Inequality in New York City and Beyond: Mayor Bill de Blasio in Conversation with Paul Krugman.. (Photo by Louise Wateridge/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Οι The New York Times ανακοινώνουν επιπλέον σημαντικά ονόματα ομιλητών οι οποίοι θα συμμετέχουν με τον Roger Cohen και άλλους κορυφαίους δημοσιογράφους της εφημερίδας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, από τις 14 έως τις 18 στην Αθήνα, στο 4ο Athens Democracy Forum.

Το συνέδριο θα συγκεντρώσει μια σειρά από τους πιο σημαντικούς ομιλητές – προσωπικότητες, επιχειρηματίες, οικονομολόγους και ακαδημαϊκούς – για να συζητήσουν τις πιεστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φιλελεύθερες δημοκρατίες, οι θεσμοί και οι οικονομίες τους. Τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν στο φετινό συνέδριο είναι η συμβατότητα της φιλελεύθερης δημοκρατίας και της θρησκείας, η μετανάστευση και η παγκόσμια προσφυγική κρίση, ο απολυταρχισμός και ο ρόλος των επιχειρήσεων στην προώθηση της δημοκρατίας.

Για να φτάσει στην ουσία των βασικών θεμάτων που θα βοηθήσουν στον καθορισμό των σωστών πολιτικών και στρατηγικών, το Athens Democracy Forum θα φιλοξενηθεί από βραβευμένους αρθρογράφους και σημαντικούς δημοσιογράφους των The New York Times, συμπεριλαμβανομένων των:

Paul Krugman, Αρθογράφος

Roger Cohen, Αρθογράφος

Serge Schmemann, μέλος, Συντακτικής Επιτροπής

Steven Erlanger, Επικεφαλής του γραφείου στο Λονδίνο

Alison Smale, Επικεφαλής του γραφείο στο Βερολίνο

Οι ομιλητές του συνεδρίου περιλαμβάνουν τους:

Mario Monti, οικονομολόγο και πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας

Edward J. Snowden, πληροφοριοδότης και διευθυντής του Freedom of the Press Foundation

Γιάνης Βαρουφάκης, πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας

Kevin Rudd, Πρόεδρος, Asia Society Policy Institute και πρώην Πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Irina Bokova, Γενική Διευθύντρια, UNESCO

Natan Sharansky, Πρόεδρος, The Jewish Agency for Israel

Yasheng Huang, Οικονομολόγος, MIT Sloan School of Management

Προκόπιος Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Λουκάς Παπαδήμος, Αντιπρόεδρος, Ακαδημία Αθηνών και πρώην Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας

Sergei Chapnin, Συγγραφέας και σχολιαστής

Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων

Geoffrey Robertson QC, Ιδρυτής, Doughty Street Chambers

Annika Savill, Εκτελεστικός Διευθυντής, United Nations Democracy Fund

Δρ. Ian Lesser, Διευθυντής, εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, The German Marshall Fund των ΗΠΑ

Λουκάς Τσούκαλης, Καθηγητής οικονομικών και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ)

Αλέξης Παπαχελάς, Διευθυντής, Καθημερινή

Το Athens Democracy Forum θα περιλαμβάνει επίσης ένα πλούσιο, συμπληρωματικό πρόγραμμα εκδηλώσεων το οποίο έχει σχεδιαστεί για να φέρει στην επιφάνεια τα κύρια θέματα του συνεδρίου, και περιλαμβάνει μια διεθνή μαθητική αντιπαράθεση, ένα Google Hangout με πολίτες-ακτιβιστές και μια ειδική ενημέρωση για τις Αμερικάνικες εκλογές το οποίο θα παρουσιασθεί από την Αμερικάνικη Πρεσβεία και το Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο.

Αρχιτεκτονική & Δημοκρατία στο Costa Navarino

Το φετινό Athens Democracy Forum θα συγκαλέσει μια ειδική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην Πελοπόννησο, στο Costa Navarino , 17 και 18 Σεπτεμβρίου, μετά τις εργασίες του συνεδρίου της Αθήνας.

Φιλοξενούμενη από τον αρθογράφο των The New York Times, Rogern Cohen, η εκδήλωση, στην οποία θα συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν προσκληθεί, θα διερευνήσει τους πολλούς πραγματικούς και δραματικούς τρόπους με τους οποίους η αρχιτεκτονική και ο αστικός σχεδιασμός μπορούν να αντιπροσωπεύουν και να διευκολύνουν τη δημοκρατία.

Οι ομιλητές του ‘Αρχιτεκτονική & Δημοκρατία’ μέχρι στιγμής είναι οι παρακάτω ενώ περισσότερα ονόματα αναμένονται να ανακοινωθούν σύντομα:

Patrik Schumacher, Συνέταιρος, Zaha Hadid Architects

Charles Landry, Συγγραφέας και πολεοδόμος

Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων

Πέτρος Θέμελης, Επίτιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ενημερωθείτε για τους νέους ομιλητές στην ιστοσελίδα του συνεδρίου conference website και ακολουθώντας το @NYTlive στο Twitter. Το hashtag για το συνέδριο είναι #NYTADF.

Το Athens Democracy Forum έχει συγκληθεί με το United Nations Democracy Fund, την Πόλη της Αθήνας City of Athens, και την εφημερίδα Καθημερινή Kathimerini. Το Costa Navarino είναι ο κύριος χορηγός της εκδήλωσης. Η εκδήλωση έχει γίνει το κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός που σηματοδοτεί τη Διεθνή Μέρα Δημοκρατίας UN International Day of Democracy των Ηνωμένων Εθνών στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ πέρυσι προσέλκυσε στην Αθήνα 400 συμμετέχοντες από 23 χώρες.