ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/05/2016 08:20 EEST | Updated 17/05/2016 08:20 EEST

Διαδίκτυο και Φύση τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας στις Πανελλαδικές για τα ΕΠΑΛ

eurokinissi

Διαδίκτυο και Φύση αφορούσαν τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας στα οποία εξετάστηκαν οι μαθητές σήμερα, πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα κλήθηκαν να επεξεργαστούν απόσπασμα ομιλίας του Γενικού Διευθυντή της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef, Ηλία Λυμπέρη από το 2013 σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο. Παράλληλα, στους υποψήφιους των ΕΠΑΛ της ομάδας Α΄ του παλιού συστήματος δόθηκε κείμενο των Γαβριήλ Ξανθόπουλου και Ίριδας Τσεβρένη με τίτλο «Θεραπεύοντας την αποξένωση των νέων από τη φύση».

Αύριο, Τετάρτη 18 Μαΐου, είναι η σειρά των μαθημάτων ομάδας προσανατολισμού (με το νέο σύστημα) και κατεύθυνσης (με το παλιό σύστημα), για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων (με το παλιό και το νέο σύστημα) και ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄) που δίνουν με το παλιό σύστημα.

Ειδικότερα, αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στα Αρχαία Ελληνικά (ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών και θεωρητικής κατεύθυνσης) και στα Μαθηματικά (ομάδων προσανατολισμού θετικών σπουδών και σπουδών οικονομίας και πληροφορικής, αλλά και θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης).

Είναι, άλλωστε γνωστό, ότι τα μαθήματα, για τα οποία έχει καθοριστεί εξεταστέα ύλη κοινή για το παλαιό και το νέο σύστημα, συνεξετάζονται.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)