ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17/05/2016 10:21 EEST | Updated 17/05/2016 10:22 EEST

Οι σχέσεις Ελλάδας-Γεωργίας στον οικονομικό και ενεργειακό τομέα στη συνάντηση Τσίπρα με Κβιρικασβίλι

ASSOCIATED PRESS
Greece's Prime Minister Alexis Tsipras leaves a meeting with European political leaders, at the Elysee Palace, in Paris, Saturday, March 12, 2016. Several European leaders are meeting in Paris to discuss ways of strengthening Europe’s stance on migration and boosting spotty growth. (AP Photo/Thibault Camus)

Για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Γεωργίας στον οικονομικό και ενεργειακό τομέα συζήτησαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Αλέξης Τσίπρας και Γκιόργκι Κβιρικασβίλι, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα εγκαίνια έναρξης κατασκευής του ελληνικού τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου.

Οι δύο πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν στις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας που συνδέουν την Ελλάδα και τη Γεωργία και στις δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας είπε ότι προσβλέπει στη βοήθεια της Ελλάδας για την προσέγγιση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως στο ζήτημα της βίζας για τους Γεωργιανούς που επισκέπτονται χώρες της ΕΕ.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε, επίσης, με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Άμος Χόκστιν και τον διευθύνοντα σύμβουλο του TAP Ian Bradshaw.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εγκαινιάσει το ελληνικό τμήμα του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου.

Μάλιστα με ανάρτησή του στο Twitter έστειλε το μήνυμά του λέγοντας πως «πρόκειται ακόμη για εγχείρημα μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας, αφού καθιστά τη χώρα μας γέφυρα συνεργασίας και ευημερίας».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)