ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/05/2016 06:00 EEST | Updated 19/05/2016 06:03 EEST

Κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών από συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΔΟΥ

eurokinissi

Κατάληψη πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΔΟΥ και εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών σε κτίριο του υπουργείου επί της οδού Καραγιώργη Σερβίας, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποί τους η κατάληψη πραγματοποιείται ως ένδειξη αντίδρασης στην μετατροπή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε Ανεξάρτητη Αρχή, που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε αργά χθες βράδυ στην Βουλή.

Σε λίγη ώρα πρόκειται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου αναφορικά με την αντισυνταγματικότητα -όπως υποστηρίζουν- του νομοθετήματος, την επαπειλούμενη αμφισβήτηση των μελλοντικών δημοσίων εσόδων προς βεβαίωση και τις επιπλοκές στην υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών που οι οργανικές τους θέσεις θα μεταφερθούν στην νέα Αρχή.

Κατεβαίνουν σε απεργία

Στο μεταξύ σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατεβαίνουν οι εφοριακοί υπάλληλοι αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη βουλή και περιλαμβάνει την περαιτέρω ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ΣΚΑΙ, οι φόροι και τα έσοδα είναι ο πυρήνας του κράτους και σε καμία χώρα δεν έχουν εκχωρηθεί σε ανεξάρτητες αρχές. Διαφωνούν μάλιστα, όπως αναφέρουν και με την απομάκρυνση του ιεραρχικού έλεγχου τους από τον εκάστοτε υπουργό των οικονομικών καθώς πλέον θα μπορεί η ΓΓΔΕ να ασκεί αξιολόγηση επί της συνεργασίας του.

Sponsored Post