ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/05/2016 13:04 EEST | Updated 19/05/2016 13:04 EEST

Μηνυτήρια αναφορά για την κατάσταση στην Ειδομένη κατέθεσε ο Τζιτζικώστας

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Εικοσασέλιδη μηνυτήρια αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί στον άτυπο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη, στο Κιλκίς και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην αναφορά ο κ. Τζιτζικώστας ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, αφενός ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τις αξιόποινες πράξεις που τελούνται στην Ειδομένη, αφετέρου για να προχωρήσει η άμεση εκκένωση της Ειδομένης και το άμεσο άνοιγμα της σιδηροδρομικής γραμμής.

«Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην περιοχή δεν πάει άλλο. Τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο και έχει καταλυθεί κάθε έννοια ευνομίας και τάξης στην Ειδομένη. Η ελληνική Κυβέρνηση παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Μεταθέτει διαρκώς την εκκένωση της Ειδομένης», τόνισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης ο κ. Τζιτζικώστας.

Περιγράφοντας τα αδικήματα που τελούνται στην περιοχή και τα οποία περιέλαβε στη μηνυτήρια αναφορά του ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι επί 60 και πλέον μέρες παραμένει κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή, με ανυπολόγιστη ζημιά στις εξαγωγικές και μεταφορικές επιχειρήσεις, αλλά και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στα έσοδα του κράτους, τελούνται καθημερινά αξιόποινες πράξεις, υπάρχουν ανοιχτά θέματα δημόσιας ασφάλειας και υγείας. «Ο κίνδυνος απώλειας ζωής είναι τεράστιος, τόσο γιατί πρόσφυγες και μετανάστες κινούνται χωρίς καμία επίβλεψη στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, όσο και γιατί οι άθλιες συνθήκες στον καταυλισμό συνιστούν ωρολογιακή βόμβα για τη δημόσια υγεία», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Sponsored Post