ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19/05/2016 14:07 EEST | Updated 19/05/2016 14:22 EEST

Αυτές είναι οι κρατικές επιχειρήσεις που εντάσσονται στο νέο ταμείο επενδύσεων και ιδιωτικοποιήσεων

DEA / S. LOMBARDI VALLAURI via Getty Images
(Photo by DeAgostini/Getty Images)

Οι επιχειρήσεις που μεταβιβάζονται στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών είναι ο ΟΑΣΑ, η ΟΣΥ, η ΣΤΑΣΥ, ο ΟΣΕ, το ΟΑΚΑ και τα ΕΛΤΑ, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, (επικαλούμενος το παράρτημα Δ του πολυνομοσχεδίου). Προσέθεσε ότι τελεί υπό συζήτηση μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, για τον δεύτερο γύρο, η εισαγωγή των άλλων εταιρειών στο νέο ταμείο επενδύσεων και ιδιωτικοποιήσεων.

Στην απαρίθμηση των επιχειρήσεων οι οποίες μεταβιβάζονται στην ΕΔΙΣ, προέβη ο υπουργός Οικονομικών, καθώς η ΝΔ, δια του Μάκη Βορίδη, επέμεινε ότι λείπει από το πολυνομοσχέδιο το παράρτημα που περιλαμβάνει 19 συμβάσεις παραχώρησης φορέων του Δημοσίου προς το νέο Ταμείο και μίλησε για ανυπόστατη συνεδρίαση που δεν τηρεί τους όρους του συνταγματικού νομοθέτη. Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, είπε ότι δεν υπάρχουν άλλα παραρτήματα πέραν των κατατεθειμένων στο νομοσχέδιο, και έτσι ολοκληρώθηκε -μετά από δυόμισι ώρες έντασης, διαπληκτισμών και σφοδρής αντιπαράθεσης- η συζήτηση επί της διαδικασίας.

Παρόλα αυτά, ο κ. Βορίδης, εξέφρασε την άποψη για εσκεμμένη παράλειψη στοιχείων του νομοσχεδίου εκ μέρους της κυβέρνησης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι μάλλον η ΝΔ είναι εκείνη που επιδιώκει να υπάρξουν κι άλλες συμβάσεις.

Επίσης, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπέβαλλαν αίτημα για αναβολή της συνεδρίασης, το οποίο δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία. Κι εδώ η ΝΔ αμφισβήτησε το αποτέλεσμα και ζήτησε να υπάρξει καταμέτρηση παρόντων βουλευτών, κάτι που ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μάκης Μπαλαούρας, απέρριψε κάνοντας λόγο για προσπάθεια εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καθυστερήσει περαιτέρω τη διαδικασία.

Αυτή την ώρα η συνεδρίαση εξελίσσεται με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και αγορητών των κομμάτων επί του πολυνομοσχεδίου.

Αύριο, στις 10 το πρωί καλούνται να τοποθετηθούν οι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς με στόχο το βράδυ να ολοκληρωθεί η ψήφιση του σχεδίου νόμου από τις Επιτροπές και να εισαχθεί στην Ολομέλεια το Σάββατο το πρωί.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post