ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/05/2016 04:55 EEST | Updated 19/05/2016 04:55 EEST

Οι κρυμμένες πυρηνικές βόμβες του Χίτλερ. Συνταξιούχος υποστηρίζει ότι τις εντόπισε σε υπόγειο τούνελ

SuperStock via Getty Images
Portrait of Benito Mussolini and Adolf Hitler

Σε έναν απίστευτο ισχυρισμό που δύσκολα τον πιστεύει κανείς προχώρησε ένας ερασιτέχνης ιστορικός στην Ανατολική Γερμανία, ο οποίος ισχυρίζεται ότι εντόπισε τις κρυμμένες πυρηνικές βόμβες του Χίτλερ σε ένα υπόγειο τούνελ.

Όπως μεταδίδει η Independent, o 70χρονος Peter Lohr χρησιμοποίησε ένα γεωραντάρ και πραγματοποίησε έρευνα στην κοιλάδα του Jonas στη Θουριγγία σε υπόγεια σπήλαια που βρίσκονται στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο Lohr, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το σχήμα των αντικειμένων που εντόπισε φέρεται είναι ίδιο με πυρηνικά όπλα. Ο ίδιος χρησιμοποίησε 3D τεχνολογία προκειμένου να εξακριβώσει πέντε μεγάλα αντικείμενα από τα οποία τα δύο είναι ατομικές βόμβες.

Όπως ισχυρίζεται επίσης ο ίδιος, οι αρχές του απαγόρευσαν να συνεχίσει την έρευνά του. Στα τέλη του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι αιχμάλωτοι πολέμου αναγκάστηκαν να σκάψουν 25 σήραγγες κάτω από το βουνό στην συγκεκριμένη κοιλάδα αλλά για άγνωστο λόγο.

Ο αμερικανικός στρατός κατέλαβε την περιοχή το 1945 και διαβάθμισε όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με την συγκεκριμένη ημερομηνία για τουλάχιστον 100 χρόνια.