ΔΙΕΘΝΕΣ
19/05/2016 03:37 EEST | Updated 19/05/2016 03:47 EEST

Συντριβή αμερικανικού βομβαρδιστικού B-52 στο Γκουάμ και αζερικού αεροσκάφους στο Αφγανιστάν

ASSOCIATED PRESS
A U.S. Air Force B-52 bomber flies over Osan Air Base in Pyeongtaek, South Korea, Sunday, Jan. 10, 2016. The powerful U.S. B-52 bomber flew low over South Korea on Sunday, a clear show of force from the United States as a Cold War-style standoff deepened between its ally Seoul and North Korea following Pyongyang's fourth nuclear test. (AP Photo/Ahn Young-joon)

Διεσώθη το επταμελές πλήρωμα αμερικανικού στρατηγικού βομβαρδιστικού B-52H Stratofortress, το οποίο συνετρίβη στην αεροπορική βάση του Γκουάμ.

Τα επτά μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη στην αεροπορική βάση Andersen. Το Β-52 ανήκε στην 69η Μοίρα Βομβαρδισμού, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση ρουτίνας.

Τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του, διερευνώνται.

Επίσης, σε άλλη εξέλιξη, αεροσκάφος μεταφορών της εταιρείας Silk Way με έδρα το Αζερμπαϊτζάν κατέπεσε στο Αφγανιστάν με συνέπεια το θάνατο επτά μελών από το εννιαμελές πλήρωμα που είχε, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στο Αζερμπαϊτζάν.

Η πτώση του αεροσκάφους έγινε μετά την απογείωσή του, από το αεροδρόμιο Dwyer στο Αφγανιστάν. Τα μέλη του πληρώματός του, κατάγονταν από το Αζερμπαϊτζάν, την Ουκρανία και το Ουζμπεκιστάν.

Σημειώνεται πως είναι παράλληλα σε εξέλιξη οι έρευνες για αεροπλάνο της Egypt Air που εκτελούσε την πτήση Παρίσι - Κάιρο και εξαφανίστηκε από το ραντάρ.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)