Τον έλεγχο στη διαφημιστική δαπάνη τραπεζών, δανείων κομμάτων και ΜΜΕ ξεκίνησε η Εξεταστική Επιτροπή

Τον έλεγχο στη διαφημιστική δαπάνη τραπεζών, δανείων κομμάτων και ΜΜΕ ξεκίνησε η Εξεταστική Επιτροπή
sooc

Τον έλεγχο στη διαφημιστική δαπάνη των τραπεζών, τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης ξεκίνησε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ζητώντας όλα τα στοιχεία από τράπεζες, κανάλια, κόμματα, Τράπεζα της Ελλάδος και την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων. Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σωκράτης Φάμελλος απέστειλε τις σχετικές επιστολές και συγκεκριμένα:

1. Στις τέσσερις συστημικές τράπεζες και την AtticaBank.

Ζητούν να προσκομίσουν αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές που πραγματοποίησαν το διάστημα 2005-2014 για την διαφήμιση και προβολή τους σε επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

2. Στην Εισαγγελία Εφετών και τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

Ζητούν την χορήγηση:

  • του πορίσματος Καλούδη για την δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων από την Αγροτική Τράπεζα και την διάταξη του Εισαγγελέα με την οποία τέθηκε στο αρχείο η δικογραφία του Επίκουρου Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γιώργου Καλούδη.
  • των υπολοίπων δικογραφιών και των πορισμάτων που σχηματίστηκαν από την Εισαγγελία ή τέθηκαν στη διάθεση της και αφορούν στον έλεγχο δανειοδοτήσεων μέσων ενημέρωσης και πολιτικών κομμάτων.

3. Στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ζητούν την χορήγηση των πορισμάτων που συνέταξε η Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτική αρχή για τις δανειοδοτήσεις των πολιτικών κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης, αλλά και των πορισμάτων που έχουν κατατεθεί ή κοινοποιηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος από άλλες αρχές (εγχώριες ή μη).

4. Στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας (EPSILON TV, ALPHA, MEGACHANNEL, ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ, STAR, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, ΑΡΤ).

Ζητούν να προσκομίσουν τις δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογράψει και δεν έχουν εξοφληθεί, τις εγγυήσεις και την εξυπηρέτηση των δανείων έως σήμερα.

5. Στην Ειδική Υπηρεσία Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών

Ζητούν τα ποσά της κρατικής χρηματοδότησης από το έτος 2002 έως και το έτος 2015 που έλαβαν τα πολιτικά κόμματα και τις Εκθέσεις Ελέγχου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

6. Στα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ένωση Κεντρώων, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι – Πράσινοι).

Ζητούν να προσκομίσουν τις δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογράψει, και οι οποίες εμφανίζουν σήμερα υπόλοιπο, και την εξυπηρέτηση τους έως σήμερα.

Δημοφιλή