Αισιόδοξος ο Σόιμπλε για συμφωνία στο θέμα της Ελλάδος: «Θα τα καταφέρουμε»

Αισιόδοξος ο Σόιμπλε για συμφωνία στο θέμα της Ελλάδος: «Θα τα καταφέρουμε»
eurokinissi

«Ο Σόιμπλε υπολογίζει σε νέα βοήθεια για την Ελλάδα», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας «Bild» που αναφέρεται στην αισιοδοξία που εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για επικείμενη συμφωνία στο θέμα της Ελλάδας, η οποία ωστόσο ίσως να μην είναι εφικτή στο Eurogroup της Τρίτης, καθώς θα απουσιάζει η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε νωρίτερα απόψε Σάββατο, μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7 στην Ιαπωνία, όμως επισήμανε ότι δεν γνωρίζει αν το Eurogroup θα καταφέρει αυτή την συμφωνία την Τρίτη, διότι η κυρία Λαγκάρντ δεν θα είναι παρούσα στις Βρυξέλλες, αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει ότι ο κ. Σόιμπλε, έπειτα από συνάντηση με την κυρία Λαγκάρντ, υποβάθμισε τις διαφορές που τον χωρίζουν από το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος.

«Κατά την συνομιλία με την κυρία Λαγκάρντ δεν διευθέτησα κάποιες διαφορές διότι δεν είχα διαφορές μαζί της», δήλωσε ο ίδιος από την Ιαπωνία.

«Το ΔΝΤ ζητεί να οριστούν από νωρίς οι λεπτομέρειες για την ελάφρυνση χρέους από τις οποίες εξαρτά την συμμετοχή του στο γ' πρόγραμμα βοήθειας. Ο Σόιμπλε όμως είχε τονίσει επανειλημμένα ότι συγκεκριμένοι αριθμοί θα συζητηθούν μόνο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018, μόνο εφόσον είναι απαραίτητο», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Ο κ. Σόιμπλε είχε εκφράσει την αισιοδοξία του ήδη την Πέμπτη, αμέσως μετά τη συνάντηση με την κυρία Λαγκάρντ: «Παραμένω αισιόδοξος ότι θα ισχύσει αυτό που είπα: δεν θα μπούμε σε νέα κρίση στην Ελλάδα και για την Ελλάδα και θα καταλήξουμε σε ένα λογικό αποτέλεσμα», είχε δηλώσει, ενώ είχε εμφανιστεί πεπεισμένος ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο γ' πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, καταλήγει η εφημερίδα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή