«Μάχη» στη Βουλή μεταξύ Βορίδη – Πολάκη: «Έχεις φωτογραφία τον Βελουχιώτη». «Εσύ μαζί με τον Παπαδόπουλο»

«Μάχη» στη Βουλή μεταξύ Βορίδη – Πολάκη: «Έχεις φωτογραφία τον Βελουχιώτη». «Εσύ μαζί με τον Παπαδόπουλο»
sooc

«Το Ταμείο διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, δεν έχει αποκλειστική αρμοδιότητα τις ιδιωτικοποιήσεις, παρά έχει το χτίσιμο νέων αξιών» είπε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας στην σφοδρή κριτική της ΝΔ και ειδικώς προς τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος μίλησε για ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού και συνευθύνη όλης της κυβέρνησης και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ «στο ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας, μέσω «της προδοτικής διάταξης» για το υπερΤαμείο.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι η διαφορά του Ταμείου με το ΤΑΙΠΕΔ δεν βρίσκεται στο πόσα περιουσιακά στοιχεία εντάσσονται σε αυτό, ενώ στο ΤΑΙΠΕΔ ήταν λιγότερα, αλλά στον χαρακτήρα του, που δεν αφορά μόνον σε ιδιωτικοποιήσεις ενώ κι αυτές υπόκεινται σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Ανταπαντώντας ο κ. Βορίδης, είπε προς τον κ. Σταθάκη πως ενώ λέει πως από το Ταμείο αυτό θα διοχετεύεται το 50% στο χρέος και το 50% στην ανάπτυξη, δεν λέει «τι θα είναι αυτό που θα πηγαίνει στο χρέος».

«Θα πηγαίνει λοιπόν, ότι αποτελεί έσοδο του Δημοσίου για 100 χρόνια, όση δηλαδή η διάρκεια της εταιρείας. Και το 50%, δυνητικώς, να ανατοποθετείται για να δίνει αξία στα περιουσιακά στοιχεία, που ενδέχεται να εκποιηθούν, για να ξαναπάει αυτό στο χρέος» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος κάλεσε, επιπλέον, τους βουλευτές να του πουν που αναφέρεται στο άρθρο, με τον οποίο ορίζεται ο τρόπος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Αντιπαράθεση Πολάκη – Βορίδη

Παρεμβαίνοντας ο αν. υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης - δεδομένου ο Μάκης Βορίδης, αναφέρθηκε στην φωτογραφία του 'Αρη Βελουχιώτη στο υπουργικό του γραφείο ενώ «ξεπουλάνε τώρα την δημόσια περιουσία» - κατηγόρησε τον βουλευτή ότι εκείνος είχε φωτογραφία με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο.

«Η φωτογραφία στο γραφείο του κ. Πολάκη ήταν χθες και η δική μου, όταν ήμουν 21 χρόνων. Είναι πιο κρίσιμο νομίζω να μας πει ο κ. Πολάκης τι ψηφίζει σήμερα για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας». Εξάλλου, ο κ. Πολάκης απευθύνθηκε στον κ. Βορίδη για να του πει ότι εκείνος είχε νομοθετήσει για το «πέρασμα» του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν στην Τράπεζα Πειραιώς, που σήμερα εξετάζεται - συνδέοντας το γεγονός με την προφυλάκιση του «αξιοπρεπούς» Ανδρέα Μαρτίνη. Βρίσκεστε σε στρατηγικό αδιέξοδο. Ποντάρατε στην αριστερή παρένθεση και τελικά θα είναι δεξιά παρένθεση της νέας ηγεσίας που έχετε» είπε ακόμη ο αν. υπουργός Υγείας.

«Νομοθέτησα για ένα ειδικό ζήτημα που συνδεόταν με τον πλειστηριασμό, και για να μείνει ανοιχτό το Ντυνάν, διότι θα έβγαινε στον πλειστηριασμό και θα έκλεινε. Τι σχέση έχει αυτό με τον Μαρτίνη και τα κακουργήματά του;» είπε με την σειρά του ο Μάκης Βορίδης προσθέτοντας πως μπορεί να ανεχτεί την πολιτική κριτική αλλά όχι «κουβέντες για την ακεραιότητα και την εντιμότητά του».

«Προφανώς δεν είχατε την ευθύνη μεγάλου χρόνου στο υπουργείο, όπως ο κ. Γεωργιάδης. Αλλά φαίνεται ότι έξι μήνες, που ήσασταν εσείς, το ΚΕΕΛΠΝΟ έδωσε 5 εκ. 888 χιλιάδες ευρώ για έξοδα επικοινωνιακής δαπάνης σε καμία τριανταριά Μέσα, που δεν τα ξέρει η μάνα τους. Αν δεν το πήρατε χαμπάρι έγινε κάτω από την μύτη σας» επανήρθε ο κ. Πολάκης.

«Εάν διαπιστώσετε παραβίαση της νομοθεσίας, που δεν έχετε διαπιστώσει, να την καταλογίσετε. Μιλήστε συγκεκριμένα, γιατί αυτά δεν ταιριάζουν σε κανέναν», είπε ο πρώην υπουργός υπενθυμίζοντας ότι πάντως το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε διοίκηση κι ο υπουργός ασκεί την εποπτεία. Ακόμη προσέθεσε πως για τα θέματα της δημόσιας υγείας προβλέπεται ενημέρωση του κοινού.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή