ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/05/2016 16:09 EEST | Updated 22/05/2016 16:24 EEST

Ισοδύναμα από τα εξοπλιστικά για τα ειδικά μισθολόγια προαναγγέλλει ο Καμμένος

eurokinissi

Διαβεβαιώσεις ότι τα ισοδύναμα μέτρα που αναζητούνται για να αποτραπεί το πάγωμα της ωρίμανσης ειδικών μισθολογίων θα εξευρεθούν από κωδικούς των εξοπλιστικών προγραμμάτων έδωσε στη Βουλή ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

«Τα χρήματα θα εξασφαλιστούν στο σύνολό τους από τα εξοπλιστικά προγράμματα και τον κωδικό 6900» είπε ο κ. Καμμένος. Εκδήλωσε, μάλιστα, την ικανοποίησή του για την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την εξεύρεση ισοδυνάμων.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε, πάντως, ότι η αρχική τροπολογία για τα ειδικά μισθολόγια «διέλυε ολόκληρους κλάδους», τους αστυνομικούς, τις ένοπλες δυνάμεις, τους λιμενικούς και τους δικαστικούς. «Από την αρχή είπα ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» ανέφερε ο κ.Καμμένος. «Οι ένστολοι έδωσαν την ψυχή τους για τη μετανάστευση» είπε υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει πάγωμα των ωριμάνσεων.


Kammenos1 από CDemo83

Στις αναφορές του κ. Καμμένου αντέδρασαν έντονα οι βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι σημείωσαν ότι δεν επιτρέπεται να εξευρεθούν ισοδύναμα από τα εξοπλιστικά προγράμματα για μισθολογικά ζητήματα. «Γιατί αντιδράτε; Θέλετε να κοπούν τα χρήματα από τους ενστόλους; Στεναχωριέστε επειδή δεν θα έχουν περικοπές» διερωτήθηκε ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος στη ΝΔ.

«Ακούμε απίστευτα πράγματα. Άκουσα τον κ. Θεοδωράκη ο οποίος αντί να αναφερθεί στο νομοσχέδιο, έκανε μια επίθεση στους προσκυνητές που πήγαν να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά», συνέχισε, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ενώ στη συνέχεια είχε αντιπαράθεση με την Ντόρα Μπακογιάννη για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον ΠτΔ κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή δεν έχει αλλάξει. Έχει αλλάξει κα. Μπακογιάννη; Ακούω την κα. Μπακογιάννη να λέει ότι η θέση έχει αλλάξει. Να σας θυμίσω ότι στην κυβέρνηση της οποίας ήσασταν ΥΠΕΞ, ο κ. Καραμανλής άσκησε βέτο. Ο ελληνικός λαός ακούει με ενδιαφέρον, ότι η κα. Μπακογιάννη λέει ότι η θέση της Ελλάδας υπό τον κ. Καραμανλή έχει αλλάξει. Κι αν κάνω λάθος να το διορθώσω», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος πριν του απαντήσει η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η ιστορική πραγματικότητα αυτή δεν διαψεύδεται, πριν η κυβέρνηση του Καραμανλή πάει στο Βουκουρέστι, οι πτέρυγες της βουλής είχαν συμφωνήσει σε μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Αυτή είναι η θέση της χώρας», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ.

Στη συνέχεια πήρε ξανά τον λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το χρέος δεν είναι το μείζον. Τον άκουσα να λέει ότι το ζητούμενο δεν είναι η αξιολόγηση, η οποία θα γίνει. Βεβαίως και θα γίνει και η αξιολόγηση είναι κάτι που πάλεψαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δεν το κατάφεραν. Βλέπουμε τις ΗΠΑ, με παρέμβαση του προέδρου, να μιλούν για αναδιάρθρωση του χρέους. Ακούστηκαν και άλλες αλήθειες. Με χαρά άκουσα τον κ. Μητσοτάκη, να λέει ότι σήμερα ζητείται πλεόνασμα 2% για το 2016-18. Αυτή η θέση είναι η ακριβώς αντίθετη από αυτή που είχε ζητήσει ο κ. Σαμαράς. Σήμερα για τελευταία φορά η Βουλή των Ελλήνων παίρνει μια απόφαση, που δίνει τη δύναμη των ΥΠΟΙΚ, που θα συνδυάσει την πορεία της Ελλάδος με το μέλλον της Ελλάδος, τη ρύθμιση του χρέους. Bεβαίως και να σχεδιάσουμε μια πολιτική που θα έχει σαν σκοπό τη μείωση των φόρων. Αντί λοιπόν να κατηγορείται η χώρα προς το εξωτερικό είναι πολύ καλύτερο να συμπλεύσουμε όλοι μαζί», ανέφερε ο κ. Καμμένος.