Ελπίδες από την άρση απορρήτου στο θρίλερ της εκτέλεσης του Θοδωρή, φοιτητή του ΤΕΙ Αθήνας

Ελπίδες από την άρση απορρήτου στο θρίλερ της εκτέλεσης του Θοδωρή, φοιτητή του ΤΕΙ Αθήνας
Sooc

Τα πρώτα αποτελέσματα από τη διαδικασία της άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση του εγκλήματος με θύμα τον 20χρονο Θοδωρή, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε δασική έκταση στη θέση Άγιος Πέτρος στην Πεντέλη.

Πρόκειται για τον φοιτητή του ΤΕΙ Αθήνας, ο οποίος δέχθηκε πυρά αγνώστων που τον εγκατέλειψαν σε ερημική τοποθεσία.

Η Αστυνομία έχει σχηματίσει έναν κύκλο τεσσάρων υπόπτων μέσα από την ανάλυση των εισερχομένων και εξερχομένων κλήσεων και μηνυμάτων του θύματος.

Το κινητό τηλέφωνο του Θοδωρή δεν είχε βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος το πρωί της 14ης Μαΐου 2016, ημέρα εντοπισμού του πτώματος. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το πήραν –για άγνωστο λόγο- μαζί τους οι δράστες, οι οποίοι στη συνέχεια το κατέστρεψαν.

Από την επεξεργασία των δεδομένων της άρσης προέκυψαν κάποιες τελευταίες επικοινωνίες του θύματος, ανάμεσα στις οποίες οι αστυνομικοί αναζητούν τον χρήστη ή τους χρήστες τηλεφωνικών συνδέσεων που προσέλκυσαν το νεαρό θύμα σε συνάντηση.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τους κατόχους αυτών των τηλεφωνικών συνδέσεων με τους οποίους θα επιδιώξουν να έρθουν σε επαφή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιες από αυτές τις συνδέσεις φαίνονται απενεργοποιημένες κάτι που καθιστά επιπλέον ύποπτους τους χρήστες τους.

Το προηγούμενο βράδυ από την εξαφάνισή του ο 20χρονος είχε συναντηθεί για διασκέδαση με τους φίλους του. Το ίδιο, όμως, δεν έγινε το απόγευμα της Κυριακής (8 Μαΐου 2016), ημέρα εξαφάνισής του από το πατρικό του σπίτι στα Γλυκά Νερά. Οι αστυνομικοί πήραν καταθέσεις από τους φίλους και το οικογενειακό του περιβάλλον χωρίς να προστίθενται νέα στοιχεία που θα βοηθούσαν τις έρευνες.

Ο άτυχος νεαρός φέρεται να είχε επικοινωνία με άγνωστα άτομα, τα οποία ενδεχομένως οργάνωσαν ενέδρα θανάτου εναντίον του και στη συνέχεια μετέφεραν το πτώμα στην Πεντέλη. Οι αστυνομικοί εκτός από όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν και αυτό της προσωπικής ή οικονομικής διαφοράς που μπορεί να προέκυψε το τελευταίο διάστημα.

Ο 20χρονος είχε απολυθεί πριν από μερικούς μήνες ως δόκιμος έφεδρος αξιωματικός του Πεζικού και συνέχιζε τη φοίτησή του στο τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας. Θέλοντας να έχει τις δικές του προσωπικές στιγμές και τον δικό του χώρο, πριν από ένα μήνα είχε νοικιάσει ένα μικρό διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους.

Για τον Θοδωρή είχε δηλωθεί η εξαφάνισή από τους γονείς του στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυκών Νερών στις 10 Μαΐου 2016. Η τελευταία φορά, ωστόσο, που τον είδε η μητέρα του ήταν το απόγευμα στις 8 Μαΐου 2016. Έξι ημέρες μετά, στις 09:10 το πρωί του περασμένου Σαββάτου 14 Μαΐου 2016, ένας νεαρός ορειβάτης, σε θαμνώδη περιοχή δίπλα σε χωματόδρομο στην περιοχή Άγιος Πέτρο Πεντέλης, εντόπισε τη σορό του σε προχωρημένη σήψη. Από την πρώτη αυτοψία του ιατροδικαστή, εξαιτίας της κατάστασης της σορού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, δεν είχε εξακριβωθεί αν έφερε τραύματα από όπλο ή άλλο αντικείμενο.

Η σορός βρισκόταν, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, σε προχωρημένη σήψη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στην περιοχή το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να εξακριβωθεί από την αρχή το κατά πόσο έφερε τραύματα από όπλο ή άλλο αντικείμενο. Μερικές ημέρες αργότερα ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι το θύμα έφερε τρία τραύματα από κυνηγετικό όπλο, από κοντινή απόσταση.

Δημοφιλή