Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο ζητεί ο εισαγγελέας να σταλούν πρώην διοικητής και 2 διευθυντές κλινικών του Ιπποκράτειου

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο ζητεί ο εισαγγελέας να σταλούν πρώην διοικητής και 2 διευθυντές κλινικών του Ιπποκράτειου
Eurokinissi

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης προτείνει εισαγγελέας να καθίσουν πρώην διοικητής του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και δύο πρώην διευθυντές Κλινικών του ίδιου νοσηλευτικού Ιδρύματος, ο ένας της Νευροχειρουργικής κι ο άλλος της Ορθοπεδικής, για την υπόθεση των παράνομων προμηθειών υλικών που ερευνάται τα τελευταία χρόνια από τη Δικαιοσύνη.

Στην εισήγησή του προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο αντεισαγγελέας Εφετών Χαράλαμπος Παπαγεωργίου ζητά οι κατηγορούμενοι να δικαστούν για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση. Η πράξη αυτή αφορά τη χρονική περίοδο από τις αρχές Ιανουαρίου του 2008 έως τον Ιούνιο του επόμενου έτους, διάστημα κατά το οποίο κατείχαν τα παραπάνω πόστα.

Η υπόθεση συνδέεται με παραγγελίες υγειονομικών υλικών -όπως μοσχεύματα και άλλα υλικά ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών επεμβάσεων, διεγέρτες νεύρων, αιμοστατικά, κ.ά.- που, κατά το κατηγορητήριο, έγιναν από εξωσυμβατικές προμηθεύτριες εταιρίες, σε τιμές υψηλότερες των συμβατικών εταιριών. Η ζημιά που φέρεται ότι προκλήθηκε στο Νοσοκομείο προσεγγίζει τα 2,7 εκατ. ευρώ, ποσό με το οποίο επωφελήθηκαν συγκεκριμένες εταιρίες.

Στην εισαγγελική πρόταση περιγράφονται ακόμη «αυθαίρετες» πρακτικές σχετικά με περιστατικά ασθενών, που ενώ ήταν τακτικά χαρακτηρίζονταν ως «επείγοντα».

Για την παραπομπή ή μη των εμπλεκόμενων προσώπων σε δίκη θα αποφανθεί το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα που θα δημοσιευτεί.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)