ΔΙΕΘΝΕΣ
28/05/2016 13:17 EEST | Updated 28/05/2016 13:17 EEST

Η κρυφή ζωή της θείας του Κιμ Γιονγκ Ουν: Άνοιξε στεγνοκαθαριστήριο στη ΝΥ και ζει το «αμερικανικό όνειρο»

ASSOCIATED PRESS
North Korean leader Kim Jong Un watches parade participants from a balcony at the Kim Il Sung Square on Tuesday, May 10, 2016, in Pyongyang, North Korea. Hundreds of thousands of North Koreans celebrated the country's newly completed ruling-party congress with a massive civilian parade featuring floats bearing patriotic slogans and marchers with flags and pompoms. (AP Photo/Wong Maye-E)

Την κρυφή ζωή της θείας του Κιμ Γιονγκ Ουν που τα τελευταία 18 χρόνια ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αποκάλυψε η Washington Post.

Η 60χρονη Κο Γιονγκ Σουκ είναι αδελφή της μητέρας του Βορειοκορεάτη ηγέτη και το 1998 αυτομόλησε με τον σύζυγό της για αδιευκρίνιστους λόγους. Σήμερα, διατηρεί στεγνοκαθαριστήριο στη Νέα Υόρκη και, όπως είπε χαρακτηριστικά, «ζει το αμερικανικό όνειρο». Πιο συγκεκριμένα, χάρη στα 200.000 δολάρια που τους προσέφερε η CIA με αντάλλαγμα πληροφορίες για το καθεστώς της Βορείου Κορέας, εκείνη και ο σύζυγός της άνοιξαν την δική τους επιχείριση, αγόρασαν μια μεζονέτα και σπούδασαν τα παιδιά τους «στα καλύτερα Πανεπιστήμια» της Αμερικής.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην Washington Post, η ίδια εξηγεί ότι γνωρίζει πολύ καλά τον Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς τον φρόντιζε όσο αυτός σπούδαζε στην Ελβετία. Όπως αποκάλυψε, ο 32χρονος ηγέτης είχε από μικρός έναν ιδιόμορφο και εκβιαστικό χαρακτήρα και συνήθιζε να κάνει απεργία πείνας όταν οι συγγενείς του δεν υπάκουαν στις εντολές του. Ο ίδιος γνώριζε μάλιστα από την ηλικία των οκτώ ότι κάποια ημέρα θα γινόταν ο απόλυτος ηγέτης της χώρας του. Την ίδια στιγμή, ήταν όπως τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του και -το διάστημα που βρισκόταν στην Ελβετία- συνήθιζε να φέρνει συμμαθητές του στο σπίτι για να παίξουν με τα legos του.

Η Σου εξήγησε ότι είχε μια όμορφη ζωή στη Βόρεια Κορέα, λόγω των συγγενικών δεσμών που είχε με την σύζυγο του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Το 1998 όμως, η ίδια και ο σύζυγός της αποφάσισαν αν διαφύγουν στη Νέα Υόρκη, για λόγους που, σύμφωνα με την ίδια, συνδέονταν με την κατάσταση της υγείας της αδελφής της. Η Κο Γιονγκ Χουι, αδελφή της και μητέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, ήταν άρρωστη με καρκίνο και η ίδια η Σου ισχυρίζεται ότι επισκέφτηκε τις ΗΠΑ για να βρει κάποιον γιατρό που θα μπορούσε να τη σώσει. Σύμφωνα όμως με τις εκτιμήσεις της Washington Post, το πιθανότερο ήταν ότι φοβόταν ότι θα έχανε την προνομιούχα θέση μετά τον θάνατο της αδελφής της.

Πλέον η Σου, η οποία έχει αλλάξει το όνομά της, φαίνεται να επιθυμεί να επιστρέψει στη Βόρεια Κορέα. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι τρεις Βορειοκορέατες που επίσης αυτομόλησαν, την κατηγορούν ότι έκλεψε μεγάλο χρηματικό ποσό από το καθεστώς πριν διαφύγει στο εξωτερικό. Η ίδια έχει ήδη υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.