ΔΙΕΘΝΕΣ
28/05/2016 17:16 EEST | Updated 28/05/2016 17:16 EEST

Εκτονώνεται η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Αναστασιάδη

ASSOCIATED PRESS
U.S. Vice President Joe Biden, right, meets with President Nicos Anastasiades of Cyprus on the sidelines of the 69th session of the United Nations General Assembly at U.N. headquarters, Friday, Sept. 26, 2014. (AP Photo/Jason DeCrow)

Νέα τηλεφωνική συνομιλία - τη δεύτερη σε δύο μέρες- είχαν σήμερα, Σάββατο, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάϊντεν και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό από την συνάντηση του γ.γ. του ΟΗΕ με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στον διάλογο για το Κυπριακό. Πρόσθεσε ότι ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε πρωτοβουλίες για να μην επαναληφθούν παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμα συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, αλλά, σημείωσε, ότι εκτονώνεται η εμπλοκή, μετά και τις εξηγήσεις του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει ετοιμότητα για συνέχιση και εντατικοποίηση του διαλόγου, νοουμένου ότι θα υπάρξει αλληλοσεβασμός μεταξύ των συνομιλητών.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)