ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/05/2016 17:15 EEST | Updated 29/05/2016 17:15 EEST

Με το πτώμα ενός 75χρονου ζούσαν επί τρεις μήνες μια μητέρα με τις δύο κόρες της στα Τρίκαλα

Eurokinissi

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Τρικάλων από την οικογενειακή τραγωδία που αποκαλύφθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Για τρεις ολόκληρους μήνες μία γυναίκα και τα δύο ανήλικα παιδιά της ζούσαν μαζί με το πτώμα ενός 75χρονου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες στην αστυνομία από γείτονες και το «Χαμόγελο του Παιδιού», εξαιτίας της δυσοσμίας που προερχόταν από το σπίτι του 75χρονου συνταξιούχου. Οι αστυνομικοί που επισκέφθηκαν το σπίτι προκειμένου να διερευνήσουν την καταγγελία βρέθηκαν μπροστά σε ένα απίστευτο γεγονός.

Η μητέρα και τα δύο της παιδιά ζούσαν στο σπίτι μαζί με το πτώμα του άτυχου άνδρα που βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν την μητέρα και τα δύο παιδιά της τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές περιβάλλον, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τη σορό στο νοσοκομείο όπου αύριο Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή προκειμένου να αποκαλυφθεί η ακριβής αιτία θανάτου του άτυχου άνδρα καθώς και ο χρόνος που αυτός επήλθε.

Για το θέμα, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού» στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«"Το Χαμόγελο του Παιδιού" είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» τον Μάρτιο του 2015 για την παραμέληση των δυο κοριτσιών καθώς και για το ότι ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες και είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.

"Το Χαμόγελο του Παιδιού", πριν λίγες μέρες, δέχτηκε ξανά ανώνυμη καταγγελία για την ίδια οικογένεια, ενημέρωσε άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων όπου και προέβησαν σε έρευνα.

Από την έρευνα της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας βρισκόταν νεκρός στο σπίτι για μήνες. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τα δύο κορίτσια μεταφέρθηκαν σε προστατευμένο περιβάλλον.

"Το Χαμόγελο του Παιδιού", όπως και σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, δήλωσε τη διαθεσιμότητα των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του οργανισμού για να βρεθούν δίπλα στα δύο ανήλικα κορίτσια».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)