ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
29/05/2016 07:21 EEST | Updated 29/05/2016 07:22 EEST

Süddeutsche Zeitung: Ο Σόιμπλε συναίνεσε σε συμφωνία ελάφρυνσης χρέους και την άφησε για τον επόμενο

Bundesinnenminister Wolfgang Schaeuble nimmt am Montag, 15. Juni 2009, an einer Pressekonferenz in Berlin teil. Schaeuble stellte die polizeiliche Kriminalstatistik 2008 vor. (AP Photo/Franka Bruns)  ---German Interior Minister Wolfgang Schaeuble participates in a press conference in Berlin, Mondaz, June 15, 2009. Schaueble presented the German crime report 2008. (AP Photo/Franka Bruns)
ASSOCIATED PRESS
Bundesinnenminister Wolfgang Schaeuble nimmt am Montag, 15. Juni 2009, an einer Pressekonferenz in Berlin teil. Schaeuble stellte die polizeiliche Kriminalstatistik 2008 vor. (AP Photo/Franka Bruns) ---German Interior Minister Wolfgang Schaeuble participates in a press conference in Berlin, Mondaz, June 15, 2009. Schaueble presented the German crime report 2008. (AP Photo/Franka Bruns)

«Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών μετά τις γερμανικές εκλογές του 2017, δεν είναι να το ζηλεύεις, διότι θα πρέπει να συζητήσει το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Πρόκειται για τη συμφωνία για την Ελλάδα στην οποία συναίνεσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την οποία κληροδότησε στον διάδοχό του (ίσως ακόμα και στον εαυτό του)» αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα του Μονάχου Süddeutsche Zeitung), ο Σόιμπλε κατάφερε στις Βρυξέλλες να επικρατήσει προσωρινά ηρεμία στο θέμα της Ελλάδας. Είναι σημαντικό γι αυτόν να αποφύγει τις συζητήσεις στη Γερμανία, προτιμότερο είναι να δώσει πολλά δισ. ευρώ, τα οποία να επαρκέσουν στην Αθήνα μέχρι τις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2017. Γι αυτό έκανε τόσο μεγάλες παραχωρήσεις ο Σόιμπλε, διότι πρέπει να τις εκπληρώσει η επόμενη κυβέρνηση.

Ο υπουργός παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί από την Ελλάδα. Η Γερμανία και οι Ευρωπαίοι εταίροι συγκατατέθηκαν να το μειώσουν το 2018. Ο διάδοχός του θα πρέπει να κάνει αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τη δύσκολη πορεία προς το κοινοβούλιο την οποία απέφυγε τώρα ο Σόιμπλε, υπογραμμίζεται σχετικά, ενώ συμπληρώνεται πως ακόμα πιο επικίνδυνο είναι να ξεκαθαρίσει αυτήν τη συμφωνία κατά τον γερμανικό προεκλογικό αγώνα.

Sponsored Post