Συνέδριο το φθινόπωρο - Άγνωστο το πότε θα γίνει ανασχηματισμός

Συνέδριο το φθινόπωρο - Άγνωστο το πότε θα γίνει ανασχηματισμός
SOOC

Συνέδριο το φθινόπωρο, υπουργικό αύριο, Τετάρτη, και Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, Τρίτη, είναι στην ατζέντα του πρωθυπουργού. Άγνωστο παραμένει αν και πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός με τους περισσότερους κυβερνητικούς παράγοντες να τον τοποθετούν προς το φθινόπωρο μετά το συνέδριο.

Στην συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα παραστεί και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να προσδιοριστεί το συνέδριο του κόμματος τον Σεπτέμβριο. Στην πρόταση αυτή συγκλίνουν όλες οι τάσεις του κόμματος που θεωρούν ότι δεν μπορεί να οργανωθεί συνέδριο ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του κόμματος μέσα σε μέσα σε 45 μέρες. Υπογραμμίζεται ότι ο στόχος του συνεδρίου είναι το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ προς τους όμορους πολιτικούς χώρους και τις κοινωνικές ομάδες που στήριξαν τον Σεπτέμβριο την κυβέρνηση.

Στο υπουργικό συμβούλιο θα γίνει μία αξιολόγηση της… αξιολόγησης.

Η κυβέρνηση κλείνει ένα – ένα τα προαπαιτούμενα που της ζήτησαν οι δανειστές και βρίσκεται εν αναμονή των πρωτοβουλιών του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι όπου ενδέχεται την Πέμπτη να αποφασιστεί να γίνονται εκ νέου δεκτά τα ελληνικά ομόλογα (waiver).

Δημοφιλή